Almanya, tank savunma sisteminin Türkiye'ye satışını engelledi

Almanya, tank savunma sisteminin Türkiye'ye satışını engelledi

Alman hükümeti Türkiye’ye tank savuma sistemleri satılmasını yasaklıyor. Alman hükümetinin, savunma şirketi Rheinmetall'in Türkiye'ye malzeme satmasını yasakladığı açıklandı. Haber, Almanya'nın önceki gün Türkiye'ye hafif silah ihracatını da durdurduğu haberinin basına yansıması ardından geldi.

Alman hükümeti, Alman menşeli savunma teknolojileri şirketi Rheinmetall'ın Türkiye'yle anlaşmasını engelledi.

Almanya'da referandum propaganda mitinglerinin yasaklanması ve buna karşın Türkiye'den verilen sert tepkilerin ardından, Rheinmetall şirketinin Türkiye'ye satacağı Leopard tankları için üretilmiş savunma sistemlerine izin çıkmadı.

HÜKÜMET İZİN VERMİYOR

Rheinmetall İcra Kurulu Başkanı Armin Papperger, şirketin yıllık bilançosunu açıkladığı toplantıda basın mensuplarına, "Alman hükümeti şu anda, Türkiye'yle bazı ihracat sözleşmelerine izin vermiyor" dedi.

Papperger, Rheinmetall'in, Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşırken kaybettiği Leopard tanklarının ardından, bu tanklar için üretilen bir savunma sistemi üzerine Türkiye ile kontrat görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Leopard tankları, Rheinmetall ve ortağı Krauss Maffei şirketlerince üretiliyor.

BERLİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN