Burhaniye’de çiğ köfteli turizm şenliği

Burhaniye’de çiğ köfteli turizm şenliği

Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen 2

Turizm Şenliğinde büyük coşku yaşandı. Okulun salonlarında düzenlenen şenlikte, öğrenciler çiğ köfte yoğurdu, defile yaptı, sergiler açtı ve bir gurup öğrencide konser verdi.

Turizm Şenliğine, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kerim Özdemir, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başsavcı Hüseyin Tuncel, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Alim Burak Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, bazı okul ve kurum müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulun Salonunda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslarda üretilen ürünler sergilenirken, Dr. Erdoğan Sönmez’in eserleri de büyük beğeni kazandı. Öğrencilerin hazırladıkları birbirinden nefis yiyecekler görücüye çıkarken, iki öğrencide çiğ köfte yoğurdu. Yöresel kıyafetler defilesi de büyük ilgi gördü. Balıkesir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kerin Özdemir, Okul Müdürü Doç. Dr M.Oğuzhan İlban ile etkinlikte görev alan öğrencilerle, sanatsever vatandaşlara teşekkür etti. Etkinlikte görev alan öğrenciler de unutulmaz bir gün yaşadı. Konuklara çiçek dağıtan Yeşim Kılıç, ”Etkinlikte benim görevimde çiçek dağıtmaktı. Tüm konuklara çiçek dağıttım” dedi. Hataylı olduğunu anlatan Ali Olgar da, ”Bende çiğ köfte ve künefe yaptım. İşimi severek yapıyorum. Bu tür etkinlikler devam etmeli” dedi. Neriman Polat da, ”Ben de içli köfte yaptım. Arkadaşlarımın bazıları da kadayıf dolması yaptı. Çok gazel bir gün yaşadık” dedi. Albina Özdemir ise, ”Burada herkes bir şeyler yaptı. Ben de tatlılar yaptım. Turizmde kendimizi geliştirerek iyi yerlere gelmek istiyoruz” dedi. Etiklikte görev alan öğrencilere ve şenliğe katılan konuklara teşekkür eden Okul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban da, ”Bu yıl turizm şenliğimizin ikincisini yapıyoruz. Rektörümüz Prof.Dr.Kerim Özdemir ve ilçe protokolü ile birlikte olduk. Kongre ve fuar yönetimi dersleri ile ilgili uygulama alanı oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim alanların sergileri oldu. Yöresel kıyafet defilesi düzenledik. Ebru yapımı gösterildi. Öğrencilerimiz çiğ köfte hazırladı. Öğrencilerimizin hazırladıkları ürünleri protokol üyeleri ve sicil toplum örgütü üyeleriyle paylaştık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BALIKESİR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN