Berlin'de Noel alışverişi yapılan bir çarşıya dalan bir kamyon, çok sayıda kişiyi ezdi

Berlin'de Noel alışverişi yapılan bir çarşıya dalan bir kamyon, çok sayıda kişiyi ezdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de dorsesi olan bir tırın Noel pazarına girdiği ve insanları altına alarak ilerlediği belirtildi. Saldırıda bir çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu belirtiliyor.

Almanya kamyonlu saldırıyla sarsıldı. Başkent Berlin'de bir kamyon, Noel için kurulan pazara daldı. Olayda 9 ölü ve an az 50 yaralı olduğu bildirildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Noel için kurulan bir pazara kamyonlu saldırı düzenlendi. Sosyal medyada yayılan video ve fotoğraflarda, olay yerinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu görüldü. Uluslararası ajanslar, onlarca kişinin öldüğü bilgisini geçti.

TERÖR SALDIRISI

Alman DPA ajansında yer alan habere göre Berlin polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini bildirdi. İnsanları altına alarak ilerledikten sonra yol kenarında kaza yaparak duran aracın sürücüsünün ise araçtan inerek kaçtığı ifade edildi. Pazarın kurulduğu yerin, Berlin'in en işlek bölgelerinden Kurfuerstendamm caddesi ile İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra anı olarak yıkıntı halinde bırakılan Kayzer Wilhelm Kilisesi arasında bulunduğu kaydedildi.

KAZA İHTİMALİ ZAYIF

Burada taşıt yolu olmaması sebebiyle olayın kaza sonu gerçekleşmesinin zayıf bir ihtimal olduğu ifade edildi.
Saldırının kamyonla düzenlenmesi, akıllara IŞİD ihtimalini getirdi. 14 Temmuz'da Fransa'nın Nice kentinde, Fransız Devrimi'nin yıldönümü kutlamaları sırasında bir kamyon kalabalığın arasına dalmış, olayda 86 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmiş, eylemi düzenleyen ve olay yerinde Fransız güvenlik güçleri tarafından öldürülen terörist, Tunus doğumlu Fransız vatandaşı Mohamed Lahouaiej Bouhlel olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN