Bingöllü fırıncıların, 80 derece sıcakta oruç mesaisi

Bingöllü fırıncıların, 80 derece sıcakta oruç mesaisi

Bingöl’ün Genç ilçesinde fırıncılar 60 ile 80 derecelik sıcağın önünde oruçlu olmalarına rağmen ekmek ve ramazan pidesi yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor

Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 60 ile 80 dereceye varan ortamda oruç tutuyor. Genç’te fırınlarda çalışan ustalar, fırının karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor. Özellikle iftar vaktinin yaklaştığı saatlerde talebin fazla olması nedeniyle fırınlarda da sıcaklığını daha da arttığını aktaran ustalar, havaların biraz serin olmasının kendilerini rahatlattığını söyledi.Fırındaki sıcaklığın özellikle ramazan ayında çok hissedildiğini belirten ustalardan İdris Satılmış, “Yaptığımız ekmeğin kurumasından dolayı iş yerine klima takamıyoruz. Onun için bu sıcaklığı bir şekilde atlıyoruz. Yıllarca sıcaklı soğuklu böyle götürdük. Çok şükür orucumuzu da tutuyoruz. Ramazanın havası bereketlidir. İftar saatlerinde yoğunluk oluyor. Bütün ürünlerimizin satışını son 3 saate sığdırıyoruz. Bu da bizim için sıkıntı oluyor. Pideleri, yemekleri, lahmacunları iftar saatinde istiyorlar. Müşteriler haklı olarak soğuk almak istemiyor” diye konuştu.

BİNGÖL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN