Depresyondaki çocuğa dikkat

Depresyondaki çocuğa dikkat

Çocuk psikoloğu Damla Alkan Saygılı, depresyonda olabileceği düşünülen çocukların uzman yardımı almasını şart koşuyor, belirtilerin görülmesi halinde erken tanının önemine dikkat çekiyor.

Çocuklarda görülen mutsuzluk, sinirlenme, önceden keyif aldığı etkinlikleri yapmaktan sıkılma ya da keyif almama, uyku düzeninin bozulması, iştah azalması veya artması gibi belirtiler depresyona işaret ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Uzman Psikoloğu Damla Alkan Saygılı, “Çocuklarda bir haftadan daha fazla süreyle depresyon belirtilerinden birkaçının gözlemlendiği durumlarda mutlaka bir çocuk veya ergen psikiyatrisi kliniğine başvurulması lazım” diye konuşuyor.

Saygılı, yapılan çalışmalara göre, depresyonun görülme sıklığının okul öncesi dönemde yüzde 1.2, okul çağı dönemindeki çocuklarda yaklaşık yüzde 2 ile yüzde 5 ve ergenlerde ise yüzde 4 ile yüzde 8 arasında olduğunu belirterek erken tanının, depresyonun tedavi edilmesi, kronikleşmesinin önlenmesi ve intihar etme riskinin azaltılması yönünde son derece önem taşıdığını ifade ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN