Kadınlar erkeklerden daha çok düşünüyor

Kadınlar erkeklerden daha çok düşünüyor

Bilimsel araştırmalar ortaya koydu ki kadınlar erkeklerden daha çok düşünüyor. Yapılan taramalar kadınların erkeklerden çok daha aktif beyinleri olduğunu gösterdi. Ama bunun kadınlar için zararı büyük zira fazla düşünmenin Alzheimer, depresyon, anksiyete ve yeme bozukluklarına yol açtığı belirtiliyor.

Popüler bir düşünce olan “Kadınlar her şeyi erkeklerden daha fazla düşünüyor” bilimsel olarak kanıtlandı. California’daki Amen Clinics’ten bilim insanları 45 binden fazla araştırmayı analiz etti, kadınların beyninin erkeklerinkinden daha aktif olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada beyindeki kan akışını ölçebilen bilgisayarlı tomografi sonuçlarına bakıldı. Görüntüler, denekler durduğunda veya belirli beyin bölgelerinde kan akışını tetiklemek için farklı bilişsel testler uyguladığında çekildi. Kan akışı, kadınların beyinlerinde erkeklerinkine göre daha yüksek çıktı, bu sayede odaklanma ve empati yeteneğinin yanı sıra endişeli hissetme hassasiyetlerinin de daha fazla olduğu belirlendi. Beyin bozukluklarının cinsiyetleri nasıl farklı etkilediğini araştırmak için yola çıkan bilim insanları bu nedenlerden dolayı kadınlarda Alzheimer, depresyon, anksiyete ve yeme bozukluklarının fazla görüldüğünü söyledi.

Kadın ve erkeklerin beyin taramalarına bakılan araştırmada kadınların beyinlerinin odaklanma ve dürtü kontrolüyle ilişkili prefrontal korteks; ruh hali ve kaygıyla ilişkili limbik sistemin erkeklerin beyinlerine göre daha aktif bulundu. Erkeklerin beyninde ise görsel ve koordinasyon bölümleri daha aktif çıktı. Bu bulgular kadınların neden empati, sezgi, iş birliği, kendini kontrol etme ve endişelendiğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla kadınların kaygı, depresyon, uykusuzluk ve yeme bozukluklarına karşı artan hassasiyetlerini açıklıyor. Erkeklerde ise dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu daha çok görülüyor, bu da onların hapse girmelerine neden olan olaylara yol açıyor. Bu arada hafıza testinde, kadın katılımcılar, erkeklerden çok daha fazla imgeyi hatırlayabiliyordu.  Araştırmaya katılan Dr. Daniel G Amen sonuçlarla ilgili olarak “Bu, cinsiyete dayalı beyin farklılıklarını anlamaya yardımcı olmak için çok önemli bir çalışma. Tıbbi beyin tedavilerinin geliştirilmesi açısından da mühim” dedi.

20 DAKİKA DAHA FAZLA UYUMAYA İHTİYAÇLARI VAR

Kadın ve erkekler, beyin gücünü yeniden kazanmak için farklı sürelerde uykuya ihtiyaç duyuyor. Almanya’daki Max Planck Enstitüsü’ndeki bilim insanlarının geçen yıl yaptığı çalışmada, her iki cinsiyetten 160 yetişkin karşılaştırıldı, kadınların daha uzun süre uyku çekmesi gerektiği tespit edildi. Yetişkinlerin ortalama 7-8 saat uyumasını şart koşan bilim insanları, kadınların erkeklere göre her gece 20 dakika daha fazla uyuması gerektiğini kaydediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN