‘Dinleme kararı Tuncel’in kullanmadığı telefonuna için alınmış’

‘Dinleme kararı Tuncel’in kullanmadığı telefonuna için alınmış’

Hrant Dink’in cinayetiyle ilgili davaya dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada savunmasına devam edin eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, yardımcı İstihbarat Elemanı (YİE) olarak çalıştırılan Erhan Tuncel’in, istihbarat görüşmelerinin tespit edilmesi halinde, Hrant Dink cinayetinin gerçek organizasyonunda tetikçi grubun arkasındaki devlet içi bağlantılarına ilişkin bir deşifrasyon çıkacağına inandığını belirtti.

Muhbir Erhan Tuncel’in telefonunun bir yıl dinlendiğini ve hiçbir konuşma kaydı yapılmadığını ileri süren Yılmazer, “Tuncel’in birden fazla telefonu var. 3 ay boyunca tek ses yok. Demek ki birisi Erhan Tuncel’e, ‘bu telefonu kullanma’ demiş. Gerçek telefona alınmıyor, başka bir telefonuna dinleme kararı alınıyor. Bu cambazlıkları Trabzon İstihbarat Şubede kim yapmıştır?” dedi. 

Yılmazer, “Burada çok ciddi bir tezgah var.  Bu telefonun akıbetinin bulunması lazım. Böyle bir yanlışlık ancak kasti olabilir, hatayla olacak hususlar değil bunlar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN