Diplomaside ‘Duterte ekolü’

Diplomaside ‘Duterte ekolü’

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, sansasyonel açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Filipinler'in haziran ayında göreve başlayan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, sansasyonel açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Resmi temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın başkenti Tokyo'ya giden Duterte, burada Japon mevkidaşı Şinzo Abe ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Japonya ile Çin arasında, Güney Çin Denizi üzerindeki hak iddiaları nedeniyle yaşanan krizde Japonya'nın tarafını tuttuğunu söyleyen Duterte, geçen haftaki Çin ziyaretininse 'sadece ekonomik nedenlerden dolayı olduğunu' belirtti. Askeri ittifakların konuşulmadığını bildiren Duterte, Japonya'ya desteğinin sürdüğünün altını çizdi. Duterte'nin politika değişikliği, Tokyo'da endişe yaratmıştı.

OBAMA'YA YİNE KÜFÜR

Duterte, Çin ziyareti sırasında ülkesinin artık ABD'den 'ayrıldığını' duyurmuş ve bağımsız bir dış politika izleyeceğini söylemişti. Burada “Amerika'nın köpeği olmayacağız” ifadesini kullanan ve ABD Başkanı Obama için “O... çocuğu” diyen Duterte, bu tavrını Japonya ziyaretinde de sürdürdü. Bağımsız bir ülke istediğini vurgulayan Duterte, iki yıl içinde ülkesindeki Amerikan birliklerini çıkarmayı vaadetti.

Duterte, en çok uyuşturucu kullananları vurarak infaz ettirmesiyle biliniyor. Filipinler lideri, “İnsan haklarının umrunda olmadığını” söylüyor. Filipinlerde haziran ayında başlayan 'uyuşturucuyla savaş'ta, şu ana kadar yaklaşık dört bin kişi uyuşturucu sattıkları veya kullandıkları gerekçesiyle infaz edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN