Duterte'den ABD'ye: Köpeğiniz olmayacağız

Duterte'den ABD'ye: Köpeğiniz olmayacağız

Filipinler lideri Duterte, son dönemde yaptığı Amerikan karşıtı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. ABD'nin yardımları kesme tehdidine cevap veren Duterte, “O... çocukları. Bize köpek gibi davranamazsınız” dedi.

Amerikan karşıtı söylemleri ve ülkesindeki uyuşturucu bağımlılarına uyguladığı yargısız infazlarla son dönemde gündemden düşmeyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, yine ABD'ye çattı.

Japonya ziyareti öncesinde Filipinler'in başkenti Manila'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Duterte, ABD ve AB'yi ülkesini tehdit etmekle suçladı. ABD'nin uyuşturucuyla mücadeleye karşı insan haklarını öne sürdüğünü ve yardımları keseceğini söylediğini belirten Duterte, “Ben de onlara dedim ki, o... çocukları, biz sizin köpeğiniz değiliz. Sanki bağlı bir köpekmişim de uzanamayacağım bir yere ekmek atıyorsunuz” dedi. Duterte, ülkesindeki ABD üssünü de kapatma tehdidinde bulunmuştu.

AĞZINI DÖRT GÜN TUTABİLDİ

Duterte'nin, göreve geldiği mayıs ayında başlattığı uyuşturucuyla savaş kampanyasında bugüne kadar yaklaşık dört bin kişi, uyuşturucu madde kullandıkları veya sattıkları için öldürüldü. Duterte, eleştirilere karşı “İnsan hakları umrumda değil” yorumunu yapmıştı. Özellikle Batılı liderler hakkındaki küfürlü konuşmalarıyla bilinen Duterte, en son dört gün önce Çin'in başkenti Pekin'i ziyaretinde Obama için 'O... çocuğu' ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN