Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi- Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi- Diyarbakır haberleri

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve 1 polisin şehit edildiği çatışmanın ardından şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüdüğü, 1 polisin şehit edildiğ çatışmanın ardından Diyarbakır Valiliği şehirte sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır."

Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından teröristlerce ateş açıldı.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Gruptakiler ve basın mensupları, çatışma nedeniyle çevredeki binalara sığındı.

Olayda Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, AA muhabiri Aziz Aslan ve polislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN