Diyarbakır'daki çatışmada Tahir Elçi hayatını kaybetti

Diyarbakır'daki çatışmada Tahir Elçi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da basın açıklaması yapılırken YDGH'li teröristler polise saldırdı. Çıkan çatışmada grup arada kaldı. Başından vurulan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti. Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından teröristlerce ateş açıldı. 

Başından vurulan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

15-11/28/56597fefc03c0e3c9c3d0234-1448706973.jpg
Tahir Elçi'nin kameralara yansıyan son görüntüsü.

Gazeteciler yaralandı

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Gruptakiler ve basın mensupları, çatışma nedeniyle çevredeki binalara sığındı. Olayda Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti,  Çatışmada yaralananlar arasında Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ile DHA muhabiri Ramazan Yavuz ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor.

"Ateş eden sakallı biriydi"

Tahir Elçi'ye yapılan saldırı Dört Ayaklı Minare'nin geçtiğimiz günlerdeki çatışmada hasar görmesiyle ilgili olarak 10.30’da yaptığı basın açıklaması sırasında gerçekleşti. DHA muhabiri Felat Bozarslan’ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre sakallı bir kişi gruba ateş açtı. Bozarslan, bir Anadolu Ajansı muhabirinin de yaralı halde semtteki bir eve sığındığını, ancak süren çatışma nedeniyle ambulansın eve gelemediğini belirtti.

15-11/28/56597bd467b0a95c540e5380.jpg

Tahir Elçi'nin vurulma anı ve son görüntüleri

Tahir Elçi kimdir?

1966 yılında Cizre’de dünyaya gelmiş,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamlamıştır. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapmış,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaşmıştır. Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etmiştir. 
 
 
Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur. 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.
 
 

CNN Türk'teki sözleri nedeniyle dava açıldı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu programda "PKK terör örgütü değildir" demişti. Tahir Elçi hakkında dava açılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN