10 ay hapsi istenen Roma belediye başkanı beraat etti

10 ay hapsi istenen Roma belediye başkanı beraat etti

Bir yolsuzluk davasına ilişkin yalan beyanda bulunmaktan 10 ay hapsi istenen Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi beraat etti.

Virginia Raggi, 2016 yılında yolsuzluk suçuyla tutuklanan eski özel kalem müdürü ve sağ kolu Raffaele Marra’nın, kardeşi Renato Marra’yı belediyede kültür daire başkanlığı görevine getirmesi ve maaşını yüksek tutması meselesinin de incelendiği soruşturmayı yürüten makamlara yalan beyanda bulunmakla suçlanıyordu.

Raggi, bu konuya ilişkin bilgisi olmadığını, tutuklanan Marra konusunda yanıldıklarını, bu yanlış seçimden dolayı kent halkından ve partisinden özür dilediğini söylemişti. Cuma günü mütalaasını açıklayan savcı ise, Raggi’ye 10 ay hapis cezası verilmesini talep etmişti.

İktidar ortağı, popülist ve sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi’nin mensubu olan Raggi, 2016 yılının Haziran ayında bu göreve seçilmişti. 

Bu, 2013 yılında ilk kez genel seçimlere girerek oy patlaması yaşayan partisinin yerel seçimlerdeki ilk büyük başarısı olmuştu.
Roma’nın ilk kadın ve en genç belediye başkanı unvanını alan 40 yaşındaki Raggi’nin karar sonrası mahkeme salonunda ağladığı aktarıldı.

'BAŞIMIZ DİK DEVAM EDECEĞİZ'

Kararın hemen ardından sosyal medya hesaplarından paylaştığı iletide bu haberi duyuran Raggi, “Bu karar, iki yıllık çamuru temizledi. Sevgili şehrim Roma ve tüm halkı için başımız dik olarak yolumuza devam edeceğiz,” dedi. 

Teşekkür ettiği Mahkeme Heyeti’nin kendisine yönelik iki yıldır süren eşi görülmemiş haksız ve vahşi medyatik-siyasi şiddete son verdiğini de ekleyen Raggi, bu süre içinde gururla halkına hizmet etmeye devam ettiğini belirtti. Raggi, Roma halkından, kentin yeniden doğuşunda kendileriyle işbirliği yapmalarını istediğini de ekledi.

ROMA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN