190 kilo olan 10 yaşındaki çocuk doktorlar sayesinde zayıflamaya çalışıyor

190 kilo olan 10 yaşındaki çocuk doktorlar sayesinde zayıflamaya çalışıyor

Endonezya'da yaşayan 10 yaşındaki Arya Somantri, her gün hazır makarna ve litrelerce kola içerek 190 kiloya ulaştı. Aşırı kilolarından dolayı okula bile gidemeyen küçük çocuk, doktorların yardımlarıyla kilo vermeye çalışıyor.

KARAR HABER MERKEZİ

Endonezya'daki doktorları bile şaşırtan 10 yaşındaki Arya Somanti, ailesinin çabalarına rağmen kilo veremiyor. Küçük yaşına rağmen 190 kilo olan Somanti, günde beş öğün yemek yemesine rağmen doyamıyor. 36 yaşındaki annesi Rokayah Somantri ve 45 yaşındaki babası Ade Somantri, oğullarına diyet yaptırabilmek için ellerinden geleni yapmaya çalışsalar da, 10 yaşındaki çocuk yemek yemeyince hastalanıyor. 

17-05/24/1-1495626158.jpg

DOKTORLAR GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Çiftçi bir ailenin küçük çocuğu olan Somantri, aşırı kiloları nedeniyle okula gidemez oldu. Sabahtan akşama kadar evde oturan ve devamlı hazır makarna yiyen Somantri'nin dikkatini doktorlar çekti. Maddi durumları iyi olmayan aileye yardım etmek isteyen doktorlar Somantri'yi muayene etmek için hastaneye çağırdı. Muayene esnasında gözlerine inanamayan ve şoke olan doktorlar, 10 yaşındaki çocuk için özel bir diyet listesi hazırladı. 

17-05/24/2-1495626167.jpg

ACİL AMELİYATA ALINDI

Bir türlü kilo vermeyi beceremeyen küçük çocuk, doktorların talebi üzerine acil ameliyata alındı. Mide küçültme ameliyatı geçiren Somantri, ilk etapta 20 kilo vermeyi başardı. Yavaş yavaş kilo veren Somantri'nin annesi "Biz her şeyi denedik. Fakat hiçbir işlem fayda göstermedi. Oğlum ameliyatın ardından 20 kilo vermeyi başardı. Umarım bu şekilde kilo vermeye devam eder ve artık kendi yaşıtları gibi okula gidip sokakta oyun oynayabilir" şeklinde konuştu. 

17-05/24/3-1495626174.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN