Finlandiya Başbakanı Sipila evini göçmenlere açacak!

Finlandiya Başbakanı Sipila evini göçmenlere açacak!

Çoğu Suriyeli çok sayıda göçmen Avrupa'da sığınacak yer arıyor. Macaristan engelini kilometlerelerce yürüyerek aşan binlerce göçmen Almanya yolunda. Bu arada Finlandiya Başbakanı Juha Sipila'dan takdir toplayan bir açıklama geldi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de trenlere binmelerine izin verilmeyen sığınmacılar Avusturya sınırına doğru yürüyerek çıktıkları yolda hedefine ulaştı.

Otobüslerle Avusturya'nın başkenti Viyana'ya getirilen sığınmacılar şimdi Almanya'nın Münih kentine giden trenlere bindiriliyor. 

15-09/05/m1.jpg

Macaristan'dan otobüslerle sınırdaki Nickelsdorf'a kadar getirilen yaklaşık 3 bin göçmen, buradan Avusturya tarafına geçti.

Avusturyalı yetkililer tarafından alınan sığınmacılar, sabah saatlerinde otobüslerle Viyana'daki Westbanhof İstasyonu'na getirildi. Viyana'da sığınmacıları, yardım kuruluşları ve gönüllüler karşıladı. Çorba ve çay ikram edilen göçmenler daha sonra trenlerle Almanya'ya gönderildi.

15-09/05/m2.jpg

AA'nın haberine göre bazı sığınmacılar, Macar polisinin kendilerine çok kötü davrandığını ve çocuklara bile şiddet uygulandığını iddia etti.

15-09/05/m3.jpg

Avusturya İçişleri Bakanlığı ise Macaristan'dan 10 binin üzerinde sığınmacı gelmesini beklediklerini açıkladı.

15-09/05/m4.jpg

Macaristan'dan gelen ve Avusturya üzerinden Almanya'ya geçen sığınmacı sayısı son 5 günde 6 binin üzerine çıktı.

Finlandiye Başbakanı evini açacak

Finlandiya Başbakanı Juha Sipila kendi evini sığınmacılara açma teklifinde bulundu. Sipila ülkenin kuzeyinde bulunan boş haldeki tatil evinde göçmenleri misafir etmek için hazırlık yapıyor.

15-09/05/31166473.jpg

Ulusal kanalda konuşan başbakan tüm Finlandiya halkına savaştan ve fakirlikten kaçarak Avrupa'ya gelen mültecilere karşı dayanışma göstermeleri çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN