Gizemli hayvan halkı tedirgin etti: Uzaylı yumurtası olabilir

Gizemli hayvan halkı tedirgin etti: Uzaylı yumurtası olabilir

Oklahoma eyaletinde keşfedilen gizemli hayvanlar, yerel halk arasında endişe yarattı ve sosyal medyada çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Birçok farklı tahminin ardından yetkililer, durumu açıklığa kavuşturmak zorunda kaldı.

Oklahoma Gölü'nde bulunan ve gizemli bir şekilde su altındaki ağaç dallarında asılı duran jöle benzeri toplar, yerel halk arasında şaşkınlık yarattı.

ABD'de gizemli hayvan yerel halkı korkuttu: "Uzaylı yumurtası olabilir" - 1

Sosyal medyada paylaşılan ve hızla viral hale gelen görüntüler, insanların bu garip yaratıkları "uzaylı yumurtası"na benzettiğini ortaya koydu.

ABD'de gizemli hayvan yerel halkı korkuttu: "Uzaylı yumurtası olabilir" - 2

NTV'de yer alan habere göre; bazı sosyal medya kullanıcıları, bu tuhaf keşfin dünya dışı bir varlığın yumurtası olabileceğini iddia ederken, diğerleri ise göletteki suda yayılan bir hastalık olduğunu düşündü. Ancak uzmanlara göre, bu yaratıklar aslında çevre temizliğinin ve temiz suyun göstergesi olarak kabul ediliyor. Kendilerini geniş kütleler oluşturacak şekilde klonlayarak suyu temizleme işlevi gören bu yaratıklar, temiz suyun varlığını işaret ediyor.

ABD'de gizemli hayvan yerel halkı korkuttu: "Uzaylı yumurtası olabilir" - 3

Bryozoa olarak bilinen bu canlılar, sularda yaşayan küçük ve koloni halinde yaşayan hayvanlar olarak tanımlanıyor. Genellikle "deniz ayısı" olarak da bilinen Bryozoa, yuvalarında bir araya gelerek karmaşık, sünger benzeri yapılar oluşturur ve bu yapılar aracılığıyla barındıkları suları temizleyerek kendilerine besin sağlarlar. Fosil kayıtları, bu canlıların varlıklarının 470 milyon yıl öncesine kadar uzandığını gösteriyor ve bu da onların eski bir deniz solucanından evrimleşmiş olabileceği teorisini destekliyor.

Oklahoma Gölü'nde keşfedilen bu Bryozoa topları, çevresel temizlik ve su kalitesi açısından önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN