Hava yolu hariç geçiş yok! Kazakistan tahıl ithalatı yasağını uzattı

Hava yolu hariç geçiş yok! Kazakistan tahıl ithalatı yasağını uzattı

Kazakistanlı yetkililer, kaçak yollarla ülkeye ucuz tahıl girişini önlemek için başlattığı kara, demir ve deniz yoluyla yapılan tahıl ithalatı yasağını 6 ay daha uzattı.

Kazakistan Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlığın dün imzalanan yasağı 6 aylığına uzatma kararı, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

TRANSİT GEÇİŞE YASAK YOK

Avrasya Ekonomik Birliği (Rusya, Belarus, Ermenistan ve Kırgızistan) üyesi ülkeler dahil kara yolu, demir yolu ve deniz yoluyla ülkeye yapılan tahıl ithalatı yasağının 6 ay daha uzatılmasına ilişkin karar, demir yoluyla ülke üzerinden diğer ülkelere sevkiyatı yapılan tahıl girişleri için geçerli olmayacak.

Kazakistan, Rusya'dan kaçak yollarla ülkeye ucuz tahıl girişini önlemek amacıyla geçen yıl tahıl ithalatını yasaklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN