Mozambik polisi kel erkekleri öldürülmeye karşı uyardı

Mozambik polisi kel erkekleri öldürülmeye karşı uyardı

Kısa süre içinde beş kel erkeğin öldürülmesinin ardından Mozambik polisi kel erkeklere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kelliğin zenginliğe işaret ettiği düşünülen ülkede öldürülen erkeklerin organlarının ritüellerde kullanıldığı sanılıyor.

3 KEL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Mozambik gazetelerinde çıkan haberlere göre son bir hafta içinde 3 kel erkek öldürülmüş, bundan kısa bir süre önce de öldürülmüş iki kel erkeğin cesetleri bulunmuştu.

Haberlerde aynı bölgede daha önce de pigment hastası olan albinoların ritüeller için öldürüldüğü belirtiliyor.

Polis sözcüsü Alfonso Dias konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında bazı yerel toplumlarda kellik ile zenginlik arasında bağlantı olduğuna inanıldığı, öldürülen erkeklerin organlarının diğer kişlerin zengin olması amacıyla ritüellerde kullanıldığını belirterek ‘‘Kel erkeklerin kafasının içinde altın olduğuna inanılıyor’’ diye konuştu.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre de Mozambik’te albino hastası kişilerin organlarının mutluluk ve başarı getirdiğine inanıldığı, bu nedenle çok büyük paralara satıldığı belirtilerek, 2014 yılından bu yana yüzden fazla albino hastasının saldırıya uğradığı açıklandı.

STOCKHOLM/DHA



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN