Tam 6 aydır ölüm yağdırıyor: İsrail Gazze'yi gece boyu bombaladı

Tam 6 aydır ölüm yağdırıyor: İsrail Gazze'yi gece boyu bombaladı

İsrail ordusu, 7 Ekim'de başlayan saldırılarının altıncı ayının dolduğu gece boyunca Gazze Şeridi'ni havadan, karadan ve denizden bombaladı. Saldırılarda çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.

İsrail güçleri, tam altı aydır Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden bomba yağdırıyor. Ölü sayısının 33 bini aştığı bölgede, saldırıların yanında insani yardımların engellenip halkın açlığa mahkum edilişi de sürüyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un doğusundaki ez-Zeneh ve Beni Süheyla bölgelerine gece boyu yoğun saldırıları sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Refah kenti doğusundaki el-Cuneyne Mahallesi'nde bulunan el-İstikame Camii yakınında da iki Filistinliyi hedef aldı.

1-007.jpg

BİNLERCE ÖLÜ ENKAZ ALTINDA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 137 Filistinli öldürüldü, 75 bin 815 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN