Efsane geri döndü

Efsane geri döndü

Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun kurucu ekibi, 30 yıl sonra tekrar bir araya gelerek sahnelerin tozunu attırma hazırlanıyor

1988 yılında kurulan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun 16 kişilik kurucu ekibi, Kasım ayında Ankara’da mahalli halk oyunları yarışmasına hazırlanmaya başladı. 30 yıl sonra tekrar sahnelere dönen takım arkadaşları, uzun bir aradan sonra tekrar sahnelere dönmenin heyecanını yaşıyor. Gece gündüz demeden Ankara’da mahalli halk oyunları yarışmasına hazırlanan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu bırakarak Edirne’yi temsil edecekler.Edirne Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Gürkan Güzelharcan, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu 1988 yılında kurulmuştur. İlk kadro ile hiç eksiksiz çalışmalarımıza başladık. Bu kadro önümüzdeki Kasım ayında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Ankara’da mahalli halk oyunları yarışması yapılacak. İlimizi temsil edecek 16 arkadaşımız. 29 yıl sonra tekrar ekip arkadaşları tekrar sahnedeler. İlk günkü heyecanlarını gözlerinde görüyorum arkadaşların. Yarışmada Edirne’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum“ dedi.

EDİRNE/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN