Asgari ücret günden güne eriyor! İlk açıklandığında 578 dolardı: İşte bir aylık asgari ücret...

Asgari ücret günden güne eriyor! İlk açıklandığında 578 dolardı: İşte bir aylık asgari ücret...

Asgari ücret zammı, çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Eriyen asgari ücret çalışanların gündeminden düşmüyor. İlk açıklandığı gün 578 dolar olan asgari ücret bir ay sonra bakın kaç dolara geriledi. İşte bir aylık asgari ücret...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği şubat ayına son bir gün kaldı. İlk kez zamlı asgari ücreti alacak olan çalışanlar, bir ayda ne kadar eridiğini araştırmaya başladı. Peki, asgari ücret dolar karşısında bir ayda ne kadar eridi? İşte o veriler...

ÇALIŞANLARIN ELİNE GEÇMEDİ

Asgari ücretin dolar karşılığı sık sık merak konusu oluyor. 2023 yılının sonunda yüzde 49 oranında zam yapılan asgari ücret 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Asgari ücretin bir ayda eridiği nokta ise sosyal medyada tartışmayı da beraberinde getirdi.

1x-1.jpg

18 DOLAR BİRDEN ERİDİ

Asgari ücrette rekor zam gelirken dolar karşılığı tartışma konusu oldu. Açıklandığı gün 578 dolara karşılık gelen asgari ücret yüzde 49 oranında zamlanarak 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Dolar kurunun yeni yılda artmasıyla asgari ücrette erimeye başladı. Asgari ücret 578 dolardan bir ay içerisinde 18 dolar eriyerek 560 dolara geriledi. Günümüzün kuruyla 18 dolar 564 TL'ye denk geliyor.

ÜRÜN FİYATLARINA DA ZAM GELİYOR

Dolar karşısında gerileyen asgari ücret hayat pahalılığı karşısında da erimeye devam ediyor. Yıl başında yapılan zamların ardından marketlerde etiket fiyatlarında da değişiklik yapıldı. Sürekli hale getirilen zamlar ise asgari ücretli çalışanlara isyan ettirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN