Bugün altına yatırım yapan kazanır mı? 2 Nisan 2024 güncel altın fiyatları!

Bugün altına yatırım yapan kazanır mı? 2 Nisan 2024 güncel altın fiyatları!

Güvenli liman olarak görülen altında dalgalanmalar devam ediyor. Son zamanlar yükselişine hız kesmeden devam eden altın için yatırımcılar ne zaman yatırım yapmaları gerektiği konusunda araştırmalar yapıyor. Peki bugün altına yatırım yapan kazanır mı? İşte 2 Nisan 2024 güncel altın fiyatları...

Yerel seçimlerin arından dün ilk rekorunu kıran altın fiyatları hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Kazandıracak yatırımın ne zaman yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Altın yatırımcıları ve alım satımı yapacaklar için önemli bir haber! 2 Nisan 2024 Pazar günü altın fiyatları güne yükselişle başladı. Gram altın fiyatı 2.336,48 TL'ye ulaşarak son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Çeyrek altın 4.291 TL, yarım altın ise 8.347 TL'den satılıyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Should Gold Be Part Of Your Investment (Gold Investment) ?

  • Gram altın satış fiyatı: 2.336,48 TL (+%1,21)
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.291,00 TL (+%1,00)
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.347,00 TL (+%0,91)
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.645,00 TL (+%0,85)
  • Gremse altın satış fiyatı: 39.594,60 TL (+%0,79)
  • Ons altın satış fiyatı: 2.251,67 dolar (+%0,67)

FİYAT ARTIŞININ SEBEPLERİ

Altın fiyatlarındaki son yükselişin arkasında birkaç etken yatıyor. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

  • Döviz kurundaki yükseliş: Dolar kuru son zamanlarda yükseliş trendine girdi. Bu durum altın fiyatlarını da yukarı çekti.
  • Küresel belirsizlikler: Küresel piyasalardaki belirsizlikler yatırımcıları güvenli liman olarak kabul edilen altına yöneltti.
  • Enflasyondaki artış: Türkiye'de enflasyon yükselmeye devam ediyor. Bu durum altın fiyatlarının da artmasına neden oluyor.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Uzmanlar altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde de yükseliş trendinin devam edebileceğini tahmin ediyor. Yatırımcıların altın alım satımı yapmadan önce uzman görüşlerini almaları ve piyasadaki son gelişmeleri takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN