Devlet desteği ‘beyaz altını’ arttırdı

Devlet desteği ‘beyaz altını’ arttırdı

2011’den 2016’ya kadar Adana’da ekim alanı ve üretimi yarı yarıya düşen pamuk, tekrar bölge çiftçisinin gözdesi haline getirilmeye çalışılıyor.

Bu kapsamda kilogramına 80 kuruş verilen destek sayesinde katma değeri yüksek olan pamuğun ekim alanı, Adana’da geçen yıla göre yüzde 20 civarında artış göstererek 330 bin dekara yükseldi. Yü- reğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, pamu- ğun ekim alanının 2011’den geçen yıla kadar yüzde 52 civarında daralma gösterdiğini söyledi. Buna bağlı olarak üretimde de yüzde 51 civarında azalma yaşandığını belirten Doğan, 2011’de 308 bin 560 ton hasat edilen pamu- ğun 2016 yılında 151 bin 880 tona düştüğünü vurguladı. Doğan, “Destek devam ederse inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda pamuk ekimi daha fazla olacaktır. Bu destek geç açıklandığı için üreticilerimiz biraz tedirgin oldu. Destek biraz daha erken açıklansaydı beyaz altın pamuk Adana’da bu yıl yüzde 30 ile 35 arasında artış gösterecekti. Beyaz altın pamuğa rağbet gittikçe artmakta” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN