Dolar 30 lirayı aştı! Dünyaca ünlü banka tahminini yukarı çekti: Tahmini duyan dolar almak için döviz bürosuna koşacak

Dolar 30 lirayı aştı! Dünyaca ünlü banka tahminini yukarı çekti: Tahmini duyan dolar almak için döviz bürosuna koşacak

Dolar bugün itibariyle 30 TL sınırını geçti. Yatırımcıların ve uzmanların gündeminde yer alan dolardaki artışın ardından dünyaca ünlü dev banka yeni tahminlerini piyasaya sundu. Tahmini duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda alıyor. İşte yeni dolar tahmini...

Dünyaca ünlü banka, dolar kurundaki yükselişin artından tahminini de yukarıya çekti. Bugün itibariyle 30 doların üzerine çıkarak yatırımcıların gündeminde yerini aldı. Peki, dolar bu gidişle ne kadar olur? İşte bankanın açıklaması.

DOLAR TAHMİNİNİ REVİZE ETTİ

ABD'li dünyaca ünlü dev yatırım bankası JPMorgan, dolar kurundaki yükselişin ardından tahminini revize etti. Yeni tahminlerini duyuran JPMorgan yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Saad Sıddiqui ve Fatih Akçeli'in yer aldığı stratejistler tarafından yeni bir rapor yayımlandı. Raporun içerisinde, "Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler lira için reel olarak değer kazanma potansiyeli argümanını ortaya koyuyor. Ancak bu, dezenflasyon sürecine devam edilmesine bağlı” ifadeleri yer aldı.

jp-morgan-software-engineer-summer-internship-apply-now.webp

İLERLEYEN AYLARDA GERÇEKLEŞECEK

JPMorgan'ın raporuna göre, politika hedefleri ve günümüze kadar yapılan uygulamaların cesaret işi olduğu belirtildi. Fakat, bu kapsamda kazanımların konsolidasyonu ve sağlam bir hale getirebilmesi için yatırımcıların, enflasyonun düştüğüne dair kanıtlara ihtiyacı olacağı vurgulandı. TL'deki düşüşlerin ardından rezerv biriktirme ve nominal kur performansında meydana gelen mümkün olmayan bir dengelenmeyi gösteriyor.

Yerel para girişimine engeli artırarak dezenflasyon sürecini de zor bir hale sokuyor. Fakat, raporda yatırımcıların değer kaybı vadeli işlemlerde fiyatlananın altında olacağı tahmin ediliyor. İlerleyen aylarda gerçekleşmesi beklenen olay hakkında TL'nin makul toplam getiri imkanı sunduğunu öne sürdü.

356905.jpg

YENİ DOLAR TAHMİNİ

JPMorgan dolar kurunun 30'u aşmasıyla birlikte, 2024 yılı sonu tahminlerini güncelledi. Yıl sonu dolar tahmini 34 TL olurken, son raporla beraber 36'ya revize etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN