Emekli maaşı güldürmedi ama promosyonlar güldürecek! Yıllardır uygulanan sistemde değişiklik: Promosyonlara zam geliyor

Emekli maaşı güldürmedi ama promosyonlar güldürecek! Yıllardır uygulanan sistemde değişiklik: Promosyonlara zam geliyor

Emekli maaşındaki düzenlemenin ardından gözler promosyonlara çevrildi. Maaşlardan beklentiyi alamayan emeklilerin yüzünü promosyon güldürecek. Promosyonlarda üst sınıra yerleşen emekliler promosyonun tadına varacak. İşte promosyonda üst sınır ödemeleri...

En düşük emekli maaşına yüzde 42,6 oranında zam yapıldı. Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Yüzde 5 ek zamla birlikte 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükselirken emeklilerin gündeminde promosyon yer aldı.

PROMOSYONDA ÜST SINIR

Emekli promosyonları merakla araştırılırken, promosyon ödemeleri aylığınıza göre değişiklik gösterebiliyor. Üst sınır 10 bin TL olurken, en düşük emekli aylığının 10 bin TL olmasıyla birlikte tüm emekliler üst sınır promosyondan faydalanabilecek. Üst sınır promosyon en düşük emekli aylığı 10 bin lira olurken güncellenmesi bekleniyor.

emekli-calisanlar-issizlik-maasi-1.jpg

PROMOSYONLAR GÜNCELLENECEK

Emekli maaşıyla birlikte, ING Bank ve Katılım Finans tarafından yapılan duyuru dikkat çekti. Emekli promosyon ödemelerinde üst sınır bu bankalarda 15 bin TL'ye kadar yükseldi. İlerleyen süreçte Garanti BBVA, İş Bankası ve diğer özel bankaların da promosyon tutarını güncellemesi bekleniyor.

Fakat daha öncesinde promosyon alan emeklilere müjde verildi. Bankayla 3 yıl taahhüt imzalayan emekliler söz verse de başka bir bankaya maaşını taşımadan promosyon ödemesi alabilecek.

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858302766.webp

3 YIL DOLMADAN YENİ PROMOSYON

Örnek verilecek olursa, 2023 yılının Ocak ayında 7 bin 500 lira promosyon alan bir emekli vatandaş, yeni yılda maaşına karşılık verilecek promosyon tutarına göre 5 binlira nakit alma hakkına sahip olacak. Bankayla 3 yıllık taahhüt imzalamasıyla 7 bin 500 liranın promosyon tutarı dikkate alındığında, geride kalan bir yılın ardından emekliye 5 bin lira ödeyerek mobil uygulama üzerinden sözleşmeyi iptal edebilecek.

3 yıllık sözleşmenin 1 yılının dolmasıyla tekrardan 3 yıllık sözleşme imzalayarak 10 bin TL karşılığına gelen promosyona göre 5 bin lira nakit ödeme alınabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN