Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile AK Parti binasında görüşecek

Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile AK Parti binasında görüşecek

Doların yükselişiyle ilgili Merkez Bankası'nın 'gerekli adımlar atılacak' mesajı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB Başkanı Çetinkaya ile bir araya geleceği haberi doların ateşini düşürdü. Dolar piyasaya peş peşe yansıyan gelişmelerin ardından 4.50'den 4.40'a geldi. Kur, ilk tepkinin ardından 4.41-4.43 bandında dalgalanıyor.

Dolar rekor serisini bugün de sürdürdü ve 4.5011 ile zirvesine ulaştı. Türk Lirasında yaşanan değer kaybı devam ederken, piyasada gözler Merkez Bankası'na çevrilmiş durumdaydı. Piyasalar, 7 Haziran öncesi Merkez Bankası'ndan bir hamle gelip gelmeyeceğini merak ediyordu.

Dolardaki rekorların ardından öğlen TCMB'den piyasaya kısa bir mesaj geldi.

Merkez Bankası, piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. TCMB, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

Açıklamadan kısa bir süre önce 4.5011 ile tarihi zirvesini yenileyen dolar/TL, açıklamanın ardından ilk tepki olarak 4.45 seviyesine geriledi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile bir araya geleceği bildirildi.

Bu gelişmenin ardından düşüşünü hızlandıran kur, 4.4070 seviyesine kadar indi.

Dolar, bu hızlı gelişmelere verdiği ilk tepkinin ardından 4.42-4.43 bandında dengelendi.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE GÖRÜŞME

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geliyor. Görüşmede Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da bulunuyor.

TOPLANTIYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI DA KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ve beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezi'nde yapacağı görüşmeye ilişkin Reuters'a bilgi veren bir yetkili şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'ndeki İran heyeti ile toplantısına TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katılacak.

Toplantının rutin gündemi daha önce imzalanan İran ile yerel para birimi ticareti anlaşması.

AK Parti Genel Merkezi'nde diğer ekonomi yetkililerinin katılacağı olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN