Fikri olan TEB meleklerine 1 milyon dolar yatırım

Fikri olan TEB meleklerine 1 milyon dolar yatırım

Şu ana kadar 410 kişinin ‘Melek Yatırımcılık’ lisansı aldığını belirten TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Süper Melekler’de 30 tane kulüp üyemiz var ve 2015 sonunda 8 yatırıma 1 milyon doların üzerinde yatırım aldık” dedi.

HAMİDE HANGÜL

TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB Özel Bankacılık olarak esas önem verdikleri konulardan birinin melek yatırım olduğunu belirterek, Türkiye’de melek yatırımcı sertifikasını veren tek banka olduklarını ve şimdiye kadar 42 yatırımcıya bu sertifikayı verdiklerini söyledi.

Şu ana kadar Hazine Müsteşarlığının 410 kişiye melek yatırımcılık lisansı verdiğini anımsatan Mendi, melek yatırım lisansı alanların yatırım iştahının yüksek olmadığını, büyük yatırımların kurumlar dan geleceğini ifade etti. Melek yatırımcının Türkiye’de çok büyümesi gerektiğine inandıklarını dile getiren Mendi, “Süper Melekler’de 30 tane kulüp üyemiz var. Buraya girmenin belli kuralları var: Bir varlığa sahip olmak, her yıl bir fikre yatırım yapmaları gerekiyor. Süper Meleklerde 2015 sonunda 8 yatırıma 1 milyon doların üzerinde yatırım aldık” dedi. Mendi, 14 tane özel bankacılık merkezlerinin ve 10 tene de şubelerin içinde özel bankacılık köşesinin bulunduğunu ve 10 bine yakın özel bankacılık müşterilerinin olduğunu aktardı. Burada müşterilerin finansal ihtiyaçlarının dışında sanat, spor gibi hizmetlerini de karşılamak istediklerini TEB Özel olarak golfü desteklediklerini kaydeden Mendi, TEB Özel Bankacılık olarak Bodrum Golf Turnuvası’nı geçen yıl malum olaylardan dolayı iptal etmek durumunda kaldıklarını açıkladı. Özel bankacılık olarak sanatı da dijitalleştirdiklerini anımsatan Mendi, “Dijital Müze kurduk. Gizli kalmış çok fazla koleksiyoner var. Gidip hikayelerini dinledik röportajlar yapıp dijital ortama aktardık. Bu dünyada da bir ilk. Şu anda 12 kişinin hikayesi var. Koleksiyona başlatan duygu nedir diye soruyoruz. Bunların hiçbiri müşterimiz değil” ifadesini kullandı.

BORSA REKORLAR KIRDI DEĞERLENDİRİLMEDİ

Gökhan Mendi, Türkiye’nin maalesef mevduat ağırlıklı olduğunu belirterek, “Yüzde 80 mevduatta tutuyor. Diğer yüzde 20 hazine bonosu, şirket tahvilleri var gibi ürünlerde kullanıyor. Bizim de özel bankacılık olarak amacımız müşterilerin sadece mevduat değil mevduat dışındaki ürünleri de kullanmaları. Ama Türkiye’de güvenli liman olarak ya TL ya döviz mevduatı kullanılıyor. 10 yılda bir üründe kaldığınızda alternatif ürünlerdeki getiriyi kaçırabilirsiniz. Borsa bu yıl rekorlar kırıldı, maalesef değerlendirmediler” diye konuştu.

‘FAİZİN BİRAZ DAHA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ’ 

Özel bankacılık müşterisi olmak üzere 1 milyon TL’nin üzerinde mevduatının olması gerektiğine dikkat çeken Gökhan Mendi, “Bu alanda şu anda yüzde 10 büyüme var. Geçen yıl yüzde 20 büyümüştük. Bu yıl da aynı paralelde büyüme olacak. Özel bankacılık müşteri sayısında yüzde 10’a yakın pazar payımız var. Özel bankacılıkta birinci grup bankalarla yarışıyoruz” dedi. Mevduat faizlerinin düşme eğiliminde olduğunu yüzde 15’ten 14’e gerilediğini dile getiren Mendi, faizin trend olarak biraz daha düşmesini beklediklerini, dövize de son dönemlerde ilginin azaldığına vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN