Gram altın biriktirenlerin eli ayağı titreyecek! Piyasanın en güvenilir iki uzmanı uyardı

Gram altın biriktirenlerin eli ayağı titreyecek! Piyasanın en güvenilir iki uzmanı uyardı

Altın yatırımcılarını korkutan diyalog geldi. Gram altın biriktirenler, bu haberi görünce eli ayağı titreyecek. Piyasanın en güvenilir iki uzmanı arasında tahminler geldi. İşte altında beklenen rakamlar...

Gram altın piyasası haftaya yükselişle başlarken, korkutan uyarı geldi. İki uzman arasında geçen diyalog yatırımcıların gündemine oturdu. Piyasada beklentilerini duyuran uzman isimlerin gündeminde altın yer aldı. İşte o beklentiler...

SEÇİM ÖNCESİ FARKLILIK BEKLEMEYİN

Yeni haftada Şans Sohbeleri'nde Ali Ağaoğlu ve Hakan Güldağ arasında geçen konuşmalar dikkat çekti. Altın yatırımcıların gündeminde yer alan konuşmada güncel piyasa yer aldı. Piyasadaki beklentileri ve geleceğe dair tahminlerini paylaşan iki uzman isim, yerel seçim sonrasını işaret etti. Ağaoğlu, vergilerin artması talebi sıkacağını söyleyerek, 2024 yılında yüzde 3,5 büyüme beklediğini ve borsayı yorduğunu söyledi. Güldağ ise seçim öncesi farklılık beklememek gerektiğini söyleyerek, gelecek hafta açıklanacak cari açığa dikkat çekti.

0x0-1699107445691.webp

ALTINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Uzmanlar arasındaki diyalog altın fiyatlarına geldi. Güldağ tarafından Ağoğlu'na sorulan, "Peki altın fiyatına ilişkin ne diyorsun?" sorusuna cevap geldi. Altın ve gümüşten bahseden Ağloğlu, altının tek başına yükselmeye çalışması halinde çok uzağa gitmeyeceğini söyledi. Altın ve gümüşün oluşturduğu AGU paritesi 90'ın üzerinde yer alırken, altının gümüşe göre daha değerli olduğuna dikkat çekti.

AGU, 55 - 70'lerden 90'lara kadar yükselmesiyle, gümüşün yükseldiğini işaret etti. Altının neden yükselemediği sorusuna olan cevabı ise, ABD faizlerinden kaynaklandığını belirtti.

21-aralik-gram-ve-ceyrek-altin-ne-kadar-altin-duser-mi-qqcy.webp

O RAKAMI GEÇMEYECEK

ABD faiz oranlarındaki beklenti 2024 yılında yüzde 3,5 seviyelerine kadar gerileme gösterdi. Ağoğlu'nun açıklamalarına göre, ABD tahvil faizlerini 4,25 - 4,30 seviyelerine getirerek, faizin daha fazla yüksek olarak duracağına dair beklentileri de beraberinde getirdi.

Ons altının 2033 dılarda olduğunu iaşret eden Ağoğlu, üzerindeki seviyenin 2046 olduğunu belirtti. Daha fazla artar mı sorusuna ise 2065 doları işaret etti. Daha fazla artmayacağına dair beklentilerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN