İngiltere’nin Brexit kararı yeni fırsatlar getirecek

İngiltere’nin Brexit kararı yeni fırsatlar getirecek

MÜSİAD, Londra’da yeni bir şube ve iletişim noktası açtı. Açılışta konuşan Başkan Abdurrahman Kaan, Brexit sürecinin iki ülke iş insanları için yeni fırsatlara işaret edebileceğini açıklayarak, “Gerekli araştırmaları ve görüşmelerimizi de yapacağız inşallah” dedi.

Şube ve iletişim noktaları açılışına tüm hızıyla devam eden Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Londra’da bir noktaya daha kavuştu. Açılışta konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, dünyanın altıncı büyük ekonomisi olan İngiltere’nin bugün, Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, “İngiltere’yle ihracatımızı da sürekli olarak artırıyoruz. Son 10 yıla baktığımızda, ihracatımızın yüzde 71,7 oranında yükseldiğini görüyoruz. 2016 yılında bunun rakamsal karşılığı 11,7 milyar dolar oldu. İngiltere, Türkiye’de en fazla yatırımı bulunan ülkelerden biri. 2900’den fazla İngiliz sermayeli şirket, ülkemizde faaliyet gösteriyor. 2002-2016 yılları arasında İngiltere tarafından ülkemize yapılan toplam doğrudan yatırım, 9,6 milyar dolar civarında. Türkiye’den İngiltere’ye yapılan toplam doğrudan yatırım miktarı da yaklaşık 2 milyar dolar” dedi. Başkan Kaan konuşmasına şöyle devam etti: “Türk iş adamlarımız son yıllarda İngiltere’de ciddi bir varlık göstermeye başladı. Bunun en güzel örneklerinden biri, MÜSİAD üyemiz sevgili Kardeşim Murat Ülker Bey’in, United Biscuits’i Yıldız Holding bünyesine katması oldu. Bütün bunlar, iş dünyası açısından memnuniyet verici bir tabloyu bize gösteriyor.” Brexit ile ilgili de konuşan Kaan, “İngiltere’nin, 2016’da Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alarak Brexit sürecini başlatması, biz iki ülke iş insanları için yeni fırsatlara işaret edebilir. İki ülkenin kendi arasında yapacağı birtakım anlaşmalarla, ticaret kapasitemizi daha üst noktalara taşıyabiliriz. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili gerekli araştırmaları ve görüşmelerimizi de yapacağız inşallah” diye konuştu.

‘BİZİM İÇİN İYİ BİR ÖRNEK’

“İngiltere, gelişmiş sanayisine, teknolojideki en ufak gelişmeyi entegre ederken, insan gücüne de yatırımdan geri durmuyor. Bu, teknoloji kullanımına son derece yatkın ve teknolojiye yüksek uyum sağlama yeteneğine sahip, genç nüfuslu ülkemiz için önemli bir konu” diyen Abdurrahman Kaan, “Bildiğiniz gibi, tamamen teknolojiye, otomasyona yönelmek, hiçbir gelişmiş ülkenin tercihi olmuyor. Bizim de insan gücüne her türlü yatırımı yaparak, teknoloji ve bilimi de arkamıza alıp sanayimizi bu yönde daha da güçlendirmemiz lazım. Bu noktada, İngiltere iyi bir örnek teşkil ediyor” açıklamasında bulundu. MÜSİAD UK Başkanı Uğur Yılmaz ise Brexit sürecinden Türkiye’nin karlı çıkması için yoğun çalışma içinde olacaklarının sözünü verdi. Önümüzdeki dönem projelerinde MÜSIAD’ın, Birleşik Krallık’ta bulunan Türk iş adamları ve girişimcileri bir araya getirerek seminerler ve eğitimler düzenleme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN