İstanbul’da yarım şov

İstanbul’da yarım şov

İki yıl önce gerçekleşen İstanbul Autoshow Fuarı’na bu yıl ODD üyeleri tam kadro katılmadı. 2015’te yaklaşık 36 markanın yer aldığı fuara 2017’de 19 üretici hazırlık yaptı. Fuarlara olan ilginin düşmesi ve yüksek bedeller nedeniyle 21 marka iddialı satış rakamlarına rağmen fuarı tercih etmedi.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’de iki yılda bir gerçekleşen İstanbul Autoshow için son hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl ‘Geleceğe Yakından Bakın’ temasıyla 21 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açacak olan fuar iki yıl önce olduğu gibi bu yılda Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde (TÜYAP) otomobil tutkunları yeni modellerle bir araya gelecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından düzenlenen fuara bu yıl üye markaların katılımından da büyük bir kayıp var. Her yıl neredeyse tam kadro bu fuarda yer alan ODD üyeleri bu sefer yüksek fuar bedellerini öne sürerek bu yıl İstanbul Autoshow 2017’yi es geçti. Toplamda 19 ODD üyesi otomotiv üreticisinin yer aldığı fuara, yaklaşık 21 marka katılmadı. Özellikle yerli üreticiler ve birçok ithal marka bu yıl fuara sahip çıkarken, neredeyse Türkiye’nin iç pazarda en çok satış rakamına imza atan üreticiler tercihini bu fuardan yana kullanmadı.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl gerçekleşen özel tüketim vergisi (ÖTV) düzenlemesi birçok markanın satışlarını geri plana düşürdü. Ama buna rağmen Türkiye pazarında faaliyet gösteren markalar iki yılda bir gerçekleşen fuarda geri planda kalmadı. Bu yıl fuara katılan markalar ise şöyle;  Hyundai, Nissan,  Dacia,  Renault,  Mitsubishi,  Ford,  Peugeot,  Honda,  Ssangyong, DFSK,  Toyota,  Lexus , Smart,  Aston Martin,  Mercedes-Benz,  Opel,  Fiat,  Alfa Romeo,  Jeep.

Katılım göstermeyen markalar ise;  Audi,  Bentley,  BMW, Citroen,  DS,  Ferrari,  İnfiniti,  Jaguar,  Kia,  Lamborghini,  Land Rover , Maserati,  Mazda,  MINI,  Porsche, Seat,  Skoda,  Subaru, Suzuki,  Volkswagen, Volvo. 2017 Ocak-Mart aralığındaki lüks segmentin satış lideri Mercedes-Benz bu yıl fuarda E-Serisi Coupé ve All-Terrain modellerini Türkiye’de ilk kez tanıtacak. Prizden şarj edilebilen hibrit özelliğini sunduğu GLC 350 e 4MATIC modeli ve Vision Mercedes-Maybach 6 konsept ile geleceğin ip uçlarını verecek. Yıllarını SUV segmentine adayan Jeep’in bu yıl fuarda rakibi olmayacak. Türkiye’nin lider SUV markalarından olan Jeep, Yeni Compass’ı Autoshow 2017’de SUV tutkunlarıyla buluşturacak. Lexus bu yıl ilk kez Autoshow’da yerini alırken, Aston Martin bu fuarın en cesur markalarından olacak. Bu yıl İstanbul Autoshow 2017’ye yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YARIŞÇILARDA BURADA

Ford, GT Race Car (Yarış Otomobili) modeli Türkiye’de ilk kez sergileyecek. Ford standında, Mustang, Focus RS, Focus ST ve Fiesta R2T ralli aracı da yer alırken, Yeni Kuga, Edge, Ranger ve Yeni Fiesta’da ziyaretçilerini bekleyecek. En son teknoloji trendleri de bu yıl İstanbul Autoshow’da yer alıyor. Entegre iletişim çözümleri, otonom sürüş, çevreci ve akıllı araçlarda bulunacak. Fuara giriş ücretleri haftaiçi 10 lira, haftasonu 20 lira olacak. Kadınlar ve öğrenciler için girişler hafta içi ücretsiz. 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Autoshow 2017’nin kapıları, hafta içi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

YERLİLER TAM KADRO

Renault, Yeni Captur ve Koleos’un Türkiye’deki ilk gösterimlerini bu fuarda yapacak. Konsept model Trezor, ZOE, Espace, Türkiye’de Yılın Otomobili seçilen Megane Sedan ile birlikte marka 16 araç gösterecek. Toyota, C-HR Hybrid, Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve Prius’u sergileyecek. Ayrıca marka Yeni Yaris’i de ilk kez Türk tüketicisiyle buluşturacak. Hyundai, İstanbul Otomobil Fuarı 2017’de Yeni i30 ve hibrit Ioniq gibi iki önemli modelinin prömiyerini gerçekleştirerek ilgi odağı olacak. Honda NSX efsanesini ve sporcu Civic Type R’ın yeni neslini lanse etmeye edecek.

FUAR HER KESİME HİTAP EDECEK

Dacia yenilenen Sandero ve Logan MCV ile birlikte yer alacak. Sandero Stepway’in Easy-R yarı otomatik vites kutulu versiyonu yer alacak. EDC şanzımanlı Duster ise yine beğeni toplayacak. Fransız üretici Peugeot, 208, 308, 2008, 3008, 508 ve Partner modellerinin yanı sıra yedi koltuklu Yeni SUV 5008’i de bu fuarda Türkiye’ye tanıtacak. Traveller’de Türk tüketicileriyle ilk kez buluşacak. Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio’da, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Auto Show 2017’de boy gösterirken Giulia’da hız tutkunlarıyla buluşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN