Karadenizliler bu sabah kara haberle uyandı! Fındık fiyatı 5 lira düştü

Karadenizliler bu sabah kara haberle uyandı! Fındık fiyatı 5 lira düştü

Fındık fiyatlarındaki gerilemeyi gören Karadenizliler kabus gibi bir güne uyandı. Ülkemizde hayat pahalılığı ve enflasyon artarken, fındık fiyatlarındaki düşüş tepki çekti. Sadece bir günde fındık fiyatı 5 lira geriledi. İşte tüm detaylar...

Fındık fiyatların sürekli gündemde yerini alırken, bir günde 5 lira düşmesi tepki çekti. Türkiye'nin fındık üretim merkezi olarak bilinen Ordu'da, dikakt çeken fiyatlardaki gelişme üreticilerin moralini bozdu. Yaşanan gelişmelerle beraber fındık piyasasında hareketlilik yaşandı

FINDIK FİYATLARI DÜŞTÜ

15 Mart 2024 güncel fındık fiyatları paylaşıldı. Fındık üretim merkezi Ordu'da güncel fındık kilo fiyatı 122 TL olarak belirlendi. Altınordu ilçesinde ise fındık fiyatı 120 TL seviyelerine kadar gerileme gösterdi. Fındık fiyatlarındaki düşüşün ardından Rekabet Kurulu'nun aldığı kararın sonucu olduğu tahmin ediliyor.

k-956byhw2eu.jpg

ÜRETİCİLER ENDİŞELİ

Rekabet Kurulu, Ferrero şirketi hakkında aldığı karar sonrasında fındık fiyatlarında gerileme kaydedildi. Fındık kilo fiyatındaki gerileme 15 Mart itibariyle 5 TL'yi buldu. Üreticilerin gündeminde yer alan bu düşüş, endişe ve dikkate sebep oldu.

Fındık konusundaki düşüşün Rekabet Kurulu kararıyla doğrudan orantılığı olduğunu düşünen üreticiler, bu süreci yakın takibe aldı. Fiyatlardaki düşüşün kısa ve orta vade de nasıl bir yansıma yapacağı merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN