Kocaeli’den dünya liderliğine

Kocaeli’den dünya liderliğine

Otomotiv devi Ford’un ilk ticari araç modeli olan Ford Model TT, 100’üncü yaşını kutluyor. Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşıyan Otosan, dünya çapındaki bu başarının mimarı konumunda bulunuyor.

Ford’un ürettiği ilk ticari araç modeli olan Ford Model TT, 100. yaşını Ford’un Avrupa’daki ticari araç pazarı liderliği ile birlikte kutluyor. Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşıyan ve Transit modellerinin yüzde 82’sini üreten Ford Otosan ise bu dünya çapındaki başarının mimarların biri konumunda bulunuyor.

Ford’un açıklamasına göre, Ford Motor Company tarafından üretilen ve dünyanın en çok satan araçları arasına giren Model TT, birçok ticari aracın ve yük taşıma amaçlı kullanılan pick-up’ların öncüsü olma “başarısını” gösterdi. Bugün Ford’un en çok kullanılan ticari araç modellerine öncülük eden 1 tonluk Model TT, yük taşımak için tasarlanan daha kuvvetli şasi ve gövdesi ile ilk kez ABD’de pazara sunulmuştu.

Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşıyan Ford Otosan’ın ürettiği Transit modeller bu başarının temel taşları olurken, Ford Otosan; Gölcük ve Yeniköy Fabrikalarında ürettiği araçlar ile bu başarı hikayesinde büyük pay sahibi oldu. Avrupa ticari araç pazarında 2012 yılında 7. sırada olan Ford’un 2015 yılı itibariyle 1. sıraya yükselerek, Avrupa ticari araç pazar lideri unvanı kazanmasında Transit modelleri hala en önemli payı alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN