Milyarlarla oynamıştı şimdi kişisel iflasını istedi

Milyarlarla oynamıştı şimdi kişisel iflasını istedi

2015’te şirketi Öger Tur’un iflasını isteyen Vural Öger, şimdi de bireysel başvuruda bulundu. Daha önce borçları için servetini teminat gösteren Öger için, mahkemenin iflas işlemlerinden sorumlu ismi Hofmann, “Öger’in kayda değer bir mal varlığı kalmadı” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ - İSTANBUL

Geçtiğimiz yılın sonunda şirketinin iflasını isteyen VÖ Travel’ın sahibi Vural Öger’in Almanya’nın Münih şehrinde bir mahkemeye bireysel iflas başvurusunda bulunduğu bildirildi. Mahkemenin iflas işlemlerinden sorumlu ismi Matthias Hofmann, “Benim bilgim dahilinde Sayın Öger’in kayda değer bir mal varlığı artık bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı. Mahkemeden yapılan açıklamada Öger’in alacaklılarından biri olan İşbank’ın, Öger’in şahsi servetine el konulması talebinde bulunduğu da belirtildi. Açıklamada Öger’in yüksek miktardaki borçlarını ödeyemediğine dikkat çekildi. Öger’in alacaklıları arasında İşbank, hava yolu şirketi SunExpress ve Fly Türk bulunuyor. İflas başvurusunun ardından Öger’in daha önce ödediği borçlarını ise alacaklılar arasında eşitlik olması için mahkemenin geri istemesi söz konusu. Öger Tur’u Thomas Cook’a sattıktan sonra uzun süre sektörde faaliyet göstermeyen Vural Öger’in 2013 yılının sonlarına kurduğu VÖ Travel, Aralık 2015’te faaliyetlerini durdurduğunu açıklamış, kısa bir süre sonra hava yolu şirketi Öger Türk Tur da iflas başvurusunda bulunmuştu.

Öger, Türkiye’de turizm sektörüne girmeye karar verdiğinde yanındaki isim Jolly Tur’un Onursal Başkanı Sinan Vardar’dı. Vardar ile bir konuşmamızda, “Hayatımın dönüm noktası dediğim an, Öger Tur’un sahibi Vural Öger ile tanışmamdı’’ demişti. Vardar, Öger ile 30 yıl önce başlayan ortaklıklarını şöyle anlatmıştı: “Vural Bey o zamanlar Türkiye’ye işçi getiriyordu. Kendisi turizm sektörüne girmek istedi ve beni buldu. Öger Tur ile birlikte kitle turizmine giriş yapmış olduk. Birlik olarak çok büyüdük, yılda 1 milyona yakın Alman turisti yurda getirdik. Tabii firmamız Almanya’da Öger Tur, Türkiye’de ise Jolly Tur olarak biliniyordu. Yıllarca çok büyük krizler gördük. 1982’de yaşanan terör olayları, 1991’de Körfez krizi, 1996’da Dominik’te yolcularımızın bulunduğu uçağın düşmesi derken çok fazla darbe aldık, borçlandık ama yıkılmadık.”

SERVETİNİ TEMİNAT GÖSTERMİŞTİ

Genç yaşında birçok krizden hasarsız çıkan Öger, verdiği bir röportajda Öger Tur’un satışından sonra pazara yeniden döndüğü için pişman olduğunu söyledi. Öger, Türkiye’nin son zamanlardaki siyasal gelişmelerden kaynaklanan talep kaybının da yeni bir şirket olarak durumlarını zorlaştırdıklarını ve daha fazla dayanamayarak iflaslarını bildirdiklerini söyledi. Ticarette başarı ve başarısızlığın birbirine çok yakın olduğunu dile getiren Öger, son yaşadığı iflaslarla şirketlerini kaybettiğini, ancak kişisel mal varlığının bu durumdan etkilenmediğini sözlerine ekledi.

1990’DA ALMAN VATANDAŞI OLDU

Öger, 1982 yılında Öger Tours GmbH’yı kurdu. 1990 yılında Alman vatandaşlığına geçmeye karar verdikten sonra Türk pasaportunu bırakan Öger, yeni yasa değişikliğiyle birlikte çifte vatandaşlığa hak kazandı. Ancak yeniden Türk vatandaşlığını elde etmek için hemen harekete geçmedi. Çünkü kâğıt üzerindeki vatandaşlığın onun için önem taşımadığını belirten Öger; “Ben kendimi zaten Türk hissediyorum” dedi. Öger bu sözleriyle “Aslında başarılı bir Türk olarak, Türk toplumundan biraz soyutlanmış olsa da, Türklüğünü asla unutmuyor” gibi yorumlar aldı.

İFLASIN SEBEBİ TEZ TUR MU?

Öger, iki şirketi için iflas başvurusunda bulunduğunda kendisini Rusların iflas ettirdiğini belirtmişti. Öger’in 16 milyon euroluk borcunun yarısının Rus şirketi Tez Tour’un, Vural Öger’e ait Majesty otellerine olan borcundan kaynaklandığı belirtilerek, “Batışının altından, Putin’in “Türkiye’ye turist gitmeyecek” emri çıktı” deniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN