Nur topu gibi yeni vergimiz oldu! Sigara içenlere bir kötü haber daha, artık ondan da vergi alınacak

Nur topu gibi yeni vergimiz oldu! Sigara içenlere bir kötü haber daha, artık ondan da vergi alınacak

Sigara fiyatlarına gelen zamların ardında bu kez zam değil vergi geldi. Yeni vergiyle birlikte artık ondan da vergi alınmaya başlanacak. Tiryakilere verilen kötü haberle birlikte, sigarada yeni zamların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Yeni yılda zam yağmuru sağanak bir şekilde yağmaya devam ediyor. Fakat, bu kez kötü haber zamdan değil vergiden geldi. Sigara içenleri ilgilendiren yeni vergi gündemde yer aldı. Artık onlar da vergi kapsamında yer alacak.

TİRYAKİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Yeni yılla beraber birçok vergide düzenleme yapılırken, aralarına yenileri de eklenmeye başladı. Zamdan bıkan tüketici bu kez yeni bir vergiyle karşı karşıya. Sigara içenleri yakından ilgilendiren bu gelişme Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılarak Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Özel Tüketim Verisi (ÖTV) kapsamında yapılan güncellemenin ardından vergi çerçevesine alındı.

cigarette-rolling-machine-compressed.jpg

SİGARAYA ZAM MI GELİYOR?

ÖTV'de yapılan güncellemeyle birlikte, makaronlar da tütün mamulleri ve alkollü içkiler için geçerli bandrollü ürün izleme sistemine ve bandrol uygulamasına eklenti. Son değişiklikle birlikte, makaron ürünleri ÖTV'ye bağlı olarak vergi kapsamında yer alacak.

Makaronların üzerinde özel etiketi ya da işareti olmaması halinde tarhiyat ve vergi ziyaı cezalar kapsamında yer alacak. Bahsi geçen tebliğ bugün itibariyle geçerli olurken 1 Ocak tarihiyle beraber yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, tiryakiler tarafından sigara fiyatlarında yeni bir zam beklentisi oluştu. Fakat, henüz zam hakkında bir duyuru yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN