Özgür Erdursun emeklilere müjdeli haberi verdi: SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! O borçlara af geliyor...

Özgür Erdursun emeklilere müjdeli haberi verdi: SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! O borçlara af geliyor...

Milyonlarca emekli Yerel Seçimler öncesi maaşlarına zam bekliyordu ancak beklenen zam yapılmadı. Özellikle enflasyondaki artış emeklilere ağır bir darbe vururken gözler zam haberlerine çevrilmiş durumda. Beklenen haberi ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun duyurdu. Milyonlarca emekli rahat bir nefes alacak. Özgür Erdursun emeklilere müjdeli haberi verdi! Emeklilerin o borçlarına af geliyor. İşte detaylar haberimizde...

2024 yılı itibariyle emeklilere yapılacak olan zam belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olarak belirlenmiş ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltildi. Gelen zam oranı enflasyon karşısında hızla erirken gözler ek zamma çevrildi. Peki emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? SGK Uzmanı Özgür Erdursun güzel haberi duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! O barçlara af geliyor.

ÖZGÜR ERDURSUN GÜZEL HABERİ VERDİ! MİLYONLARCA EMEKLİ BAYRAM EDECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından sevindirici bir haberi duyurdu. Milyonlarca emekli dört gözle bu haberi bekliyordu. Emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını ifade eden Erdursun, 2024’ün ikinci yarısında vergi borçlarına af gelmesini beklediğini açıkladı. "2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum" diyen Erdursun, yaptığı açıklama ile milyonları heyecanlandırdı.

yeni-proje-2024-04-19t111633-609.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ DİKKAT

Özgür Erdursun, borç affı iddiasıyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Son olarak 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’ 31.12.2022 tarihine kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma (halk dilinde af ancak bu bir af değildir, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür) gelmişti. 2024'de tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacaktır. 2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergide gecikme faizi aylık %3,5! Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları kartopu gibi büyümeye devam ediyor.

Banka hesapları bloke ediliyor. Evi arabası varsa E-haciz işlemi yapılıyor. Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışı sayısı daha yüksek oranda artmaya devam ediyor. Yeni açılan işletme sayısı oranı geçmiş yıllara göre düşüyor. Ticaret yapmak, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlamak zorlaşıyor."

yeni-proje-2024-04-19t111653-888.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Işıkhan, "Yok, hayır. Özellikle emeklilerin refahlarının artırılması benim en temel sorumluluğum. Sadece ekonomik refahtan değil sağlık ve diğer boyutları da düşünmem lazım. Bu çerçevede emekliler yılını gerçekleştireceğiz." karşılığını verdi.

EMEKLİ MAAŞINA ARA ZAM VAR MI?

En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması yönünde beklentilerin olduğunun ifade edilmesi üzerine Işıkhan, "Biliyorsunuz en düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında hem enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrette de herhangi bir ara zam düşünmüyoruz." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN