Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM'deki sunumuna Durmuş Yılmaz tepkisi

Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM'deki sunumuna Durmuş Yılmaz tepkisi

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda kullandığı ifadelere esk TCMB Başkanı ve İYİ Partili Durmuş Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, TBMM'de yapılan sunum üzerine yarım saat konuştuğunu ancak Kavcıoğlu'nun ezberini hiç bozmadığını söyledi. Yılmaz, Kavcıoğlu'nun 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' görüşüne; 'cari açık sebep enflasyon sonuçtur' fikrini ekleyince, şaşkınlığını şu sözle sözlerle aktardı: Nutkum tutuldu, kelime bulamadım, sustum

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda; “Enflasyonda son dönemde gözlenen yükselişte; gıda ve ithalat fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar, yönetilen/yönlendirilen fiyatlardaki artışlar ve açılmaya bağlı talep gelişmeleri etkili olmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

"SÖYLEYECEK KELİME BULAMADIM SUSTUM"

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun TBMM'de yaptığı sunuma Merkez Bankası Eski Başkanı ve İyi Partili Durmuş Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, sunum hakkında Şahap Kavcıoğlu ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Yılmaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda kendisine sunum karşısında susmakla eleştiren bir Twitter kullancısına cevap verdi. Yılmaz, Kadife Şahin isimli sosyal medya kullanıcısının "Sevgili Osman Bey Durmuş Bey, konuşmaz, seyreder, politik davranır..." yorumuna karşılık "Kadife hanım, sunum üzerine yarım saat konuştum, (http://tbmm.gov.tr/images/TBMM_logo.gif…) eleştiri yaptım sorularımı sordum. Günün sonunda Başkan hiç ezberini bozmadı. Faiz sebep enflasyon sonuçtur aksiyomuna cari açık sebep enflasyon sonuçtur aksiyomunu da ilave etti. Nutkum tutuldu kelime bulamadım sustum" şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN