Sanayicinin istihdamda istekleri var

Sanayicinin istihdamda istekleri var

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) şubat ayı olağan meclis toplantısı, Süleyman Özer başkanlığında ATSO Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, bu ay ekonomideki en önemli konunun istihdam seferberliği olduğunu söyledi. İşsiz sayısındaki artışı sürekli dile getirdiklerini, fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirmesiyle işsizlik sorununun herkes tarafından konuşulmaya başlandığını ifade eden Çetin, geçen hafta da Kanun Hükmünde Kararname ile yeni istihdam teşvikinin açıklandığını anımsattı. Teşvik ile 1 Şubat’tan 31 Aralık 2017’ye kadar işe alınan sigortalı için prim ve vergi desteği getirildiğini belirten Çetin, şöyle konuştu: “İstihdam artışı için cuma günü sayın valimizle bir toplantı yaptık. Ben şahsen 100 bin rakamını görebileceğimizi tahmin ediyorum, fakat toplantıda 150 bin telaffuz edildi. Buradan bütün üyelerimize çağrı yapıyorum, imkanı olan teşvikten yararlansın ve çalışan sayısını artırsın.

İhtiyacı olmayan, ama mali yeten de fedakarlık yapsın. Çünkü bir gencin iş öğrenmesi önemli bir katkıdır.” Ziraat Bankasından Halk Bankasına Türkiye Petrollerinden PTT’ye, Borsa İstanbul’dan önemli taşınmazlara birçok kıymetin Valık Fonu’na devredildiğini anımsatan Çetin, “Varlık Fonu ilk aşamada birkaç milyar dolarlık bir fonla teknoloji yatırımlarına öncülük etmelidir. İkinci bir özelleştirme idaresi olmamalıdır. Hazine arazisi satışı konusunda da hassas olunmalıdır.

Kamu mülkiyetinin tümüyle satışında gelecek nesillerin hakkı olduğu unutulmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde “istihdam seferberliği” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Devletin istihdamı artırmak konusunda aldığı tedbirlerin yatırımcının yatırım iştahını yeniden kabartmak amacını taşıdığını kaydeden ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “2016’da yaşadığımız olaylar Almanya’da yaşansaydı ayakta kalamazlardı. Bunun için kendimizi tedbirli davranmak sorunda hissediyoruz” ifadelerini kullandı.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN