TEB’den 16 girişimciye 2,5 milyonluk destek

TEB’den 16 girişimciye 2,5 milyonluk destek

2017 yılında TEB tarafından desteklenen 16 girişimci yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’lik fon almaya hak kazandı. TEB Genel Müdür Yardımcısı Boz, girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Katma değeri yüksek ürünler geliştirmek için kamu büyük destekler sunarken bankacılık sektörü de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteklediği 16 girişimci, TÜBİTAK’ı Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’lik fon almayı başardı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 20 akredite kuruluş arasında yer alan tek özel uygulayıcı kurum olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB, TÜBİTAK’ın Genç Girişim Programı BiGG kapsamında açıklanan hibe destek sonuçlarıyla yüksek bir başarı elde etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB olarak, “Danışman Banka” anlayışıyla Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Boz, “Bu kapsamda bünyesinde girişimcilik ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız. Girişim Bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz.

Desteklediğimiz girişimcilerin başarıya ulaşması bizleri ayrıca gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu. Programa başvurusu kabul edilen tüm girişimcilerin fikir ve projelerine başlangıç aşamasından dünyaya açılmasına kadar 360 derece destek sunan TEB, tecrübeli danışman ve mentorleriyle iş fikri sahiplerini hem girişimciliğe hazırlıyor, hem de iş planlarını son haline getirerek TÜBİTAK’a iletilmeye hazır hale getiriyor.

TEB ayrıca projelerin ticarileştirilmesi öncesinde network kurulmasını sağlayarak piyasa koşullarına karşı dayanıklılığını tespit etme, geniş müşteri kitlesi sayesinde ücretsiz reklam yapma, farklı disiplinlerden kitlelere ulaşarak iş fikirlerini değerlendirme avantajı da sağlıyor.   

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN