Yarından sonra ilk zam geliyor! 3 Nisan'dan itibaren 175 TL oluyor

Yarından sonra ilk zam geliyor! 3 Nisan'dan itibaren 175 TL oluyor

Milyonları ilgilendiren zam haberi kısa süre önce paylaşıldı. O ücretlere, yüzde 75 oranında gelen zam dikkat çekti. Zam, 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde üç yıldır süren zam fırtınası, yerel seçimlerin ardından da devam ediyor. Seçim sonrasında ilk zam yarından sonra geçerli olacak. 3 Nisan'dan itibaren o ücretler 175 TL'ye yükselecek.

YÜZDE 75 ZAM YOLDA

Halk TV tarafından paylaşılan habere göre, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alt limit fiyatları yeniden güncelleniyor. Banka tarafından müşterisine gönderilen mesajda yüzde 75'lik zam oranı yansıtıldı. Yapılan değişiklikle beraber, 3 Nisan tarihinden itibaren HGS ücretleri 175 TL'ye yükselecek. Değişiklik sonrasında otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanması bekleniyor. Otomatik yükleme tutarı ise 175 TL olarak düzenlenecek.

hgs-ucretlerine-zam.webp

SEÇİM SONRASI İKİ OLUMSUZLUK

Yerel seçimlerin ardından ilk zam haberi duyurulurken, iktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu konuk olduğu TELE1 ekranlarında açıklamalar yaptı. Kozanoğlu iki farklı olumsuzluk tahmininde bulunarak ilkinin ertelenen zamlar olduğunu belirterek elektrik ve doğal gaz zam beklentisini paylaştı.

Seçim sonrası bir diğer olumsuzluk ise kredi kartına yönelik olduğunu söyledi. Kredi kartında yükselen faiz, limit daralmaları ve asgari ödeme oranlarının artmasında etkili olabileceğine değindi. Kredi kartlarındaki düzenlemeye değinen Kozanoğlu, faizlerinin yüzde 5 ya da daha üzerine çıkacağına dair beklentisini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN