Feda’dan 3’üncü yıldıza... Kiralık yıldızlarla yazılan tarih...

Feda’dan 3’üncü yıldıza... Kiralık yıldızlarla yazılan tarih...

Şampiyon kadrodan Gomez'i kaybeden Beşiktaş, Sosa ile de yollarını ayırmak zorunda kaldı. Başkan Fikret Orman artık hem santrfor hem de 10 numara bulmalıydı. Fazla vakti de yoktu. Ancak teknik direktör Şenol Güneş'e verdiği sözü tuttu ve Talisca ile Aboubakar'a imzayı attırdı.

SELİM YILDIRIM

Daha çok Gomez'in durumunun konuşulduğu tatil ve kamp döneminin ardından sezon öncesi ilk sınavını Türkiye Süper Kupası maçında Galatasaray önünde veren Beşiktaş, normal süresi 1-1 biten derbide penaltılarla kupayı ezeli rakibine kaptırdı. 13 Ağustos 2016'da oynanan derbide ileri uçta Gomez'in yokluğu fazlasıyla hissedilmişti. Şenol Hoca da bu sıkıntının bir an önce sona ermesini istiyordu. Alman yıldız da beklediği teklifi alamamıştı ancak Beşiktaş'a dönmeyeceği de belli olmuştu artık. Ortada önemli bir kriz vardı. Duruma el koyan başkan Fikret Orman, “Ağabey” diye hitap ettiği Şenol Hoca'ya istediği santrforu hediye edeceğinin sözünü verdi. Bu süreçte çok sayıda yıldızın adı anıldı Kara Kartal ile... Ancak Orman'ın aklı Kamerun'da “Yeni Eto'o” diye anılan Vincent Aboubakar'daydı...

SOSA, GÜNEŞ'İ DE KIZDIRDI

Bu dönemde başkanın tek derdi santrfor transferi de değildi. Milan'ın kendisini istemesi nedeniyle kamp döneminden beri sorun çıkaran, sezon açılışına bile katılmayan Sosa, iyice can sıkmaya başlamıştı. Arjantinli oyuncu, mutlaka takımda kalmasını isteyen teknik direktör Şenol Güneş'i bile çileden çıkarmış ve “Nereye gidiyorsa gitsin” dedirtmeyi başarmıştı (!). Sosa'yı aklını başına alması konusunda sert şekilde uyaran başkan, ayrılığın tek yolunun 7.5 milyon euro olduğunu söylemişti. Ve 16 Ağustos'ta Milan'dan bu rakama onay gelmiş, 17 Ağustos'ta da Sosa İtalyan ekibine imza atmıştı. Yani artık Beşiktaş'ın Gomez'in yanı sıra Sosa'nın boşluğunu da doldurması gerekiyordu...

Ancak transferdeki akılcı adımları ile dikkat çeken başkan Orman, kısa sürede bu iki meselenin altından da kalkmayı başardı. Şenol Güneş ile bir araya gelerek kafasındaki iki ismi de onaylatan Orman, hemen düğmeye bastı. 23 Ağustos'ta Sosa'nın boşluğu Talisca ile doldurulmuş, 29 Ağustos'ta da Gomez'in halefi Aboubakar Kartal olmuştu. Aboubakar'a imza attırmadan önce Akhisar'dan Hugo Rodallega konusunda da önemli yol alınmış ancak bu transfer Şenol Güneş'in 'yapımıza uymaz' diyerek karşı çıkması üzerine gerçekleşmemişti. Talisca ve Aboubakar'ın kadroya katılması ile kağıt üzerinde Gomez ve Sosa'nın yeri dolmuştu ancak iki yeni transferin de çok genç olmaları nedeniyle soru işaretleri yok değildi. 

EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

20 Ağustos'taki Alanyaspor maçıyla sezon açılmış ve Beşiktaş sahasında rakibini 4-1 yenmeyi başarmıştı. Zaten müthiş ambiyansa sahip Vodafone Arena'da maçların yarısını taraftar kazanıyordu. Ligin seyirci ortalamasının 3'e katlandığı statta Kartal'ın bileği bükülmüyordu. İç sahadaki tüm lig ve Avrupa kupası maçlarında da bu gelenek sezon boyu devam etti. Beşiktaş, taraftarı önündeki tek yenilgisini Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek aldı. Tosic'in oyundan atılıp, tartıştığı van Persie'nin ise ısrarla sahada tutulduğu o karşılaşma da daha çok Ali Palabıyık'ın 'yanlış' kararları ile hafızalara kazındı..

KİRALIK KARTALLAR PARMAK ISIRTTI

Şampiyonlukta kuşkusuz 'kiralık Kartallar'ın da büyük katkısı vardı. Bu oyunculardan Caner, başlarda çok iyi işler yapmasına rağmen sakatlık engeline takıldı. Bir dönem aynı problem nedeniyle forma giyemeyen Talisca ise öyle bir performans sergiledi ki belki de Quaresma ile birlikte sezonun en çok konuşulması gereken iki oyuncusundan biri oldu. Ve elbette Aboubakar... Başlarda soru işaretlerine neden olsa da bir açıldı, pir açıldı. Özellikle Afrika Kupası'nın ardından hem attığı gollerle hem de rakip savunmanın başını döndürmesiyle takıma ciddi katkı sağladı.

YARIN: KiEV MAÇI SONRASI ORMAN HANGİ MESAJI GÖNDERDİ?

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN