Gizli tanık paralel çetenin kirli yüzünü anlattı: Sen güzelsin kapanma

Gizli tanık paralel çetenin kirli yüzünü anlattı: Sen güzelsin kapanma

Gaziantep’te FETÖ’nün akademisyen grubuna yönelik iddianame tamamlandı. Dosyada ifadesine yer verilen ‘Neşe’ kod adlı gizli tanık “Bana ‘sen güzelsin, kapanma, ikna kabiliyetin yüksek’ diyorlardı” dedi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca akademisyenlere yönelik soruşturma kapsamında aralarında profesörlerin de bulunduğu 18’i tutuklu 88 sanık hakkında hazırlanan ve 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yer alan gizli tanık “Neşe”nin ifadelerinde, örgütün kirli yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Örgütün kaldığı yurtta nitelikli öğrencileri yakından takip ettiğini aktaran gizli tanık ‘Neşe’, “Beni de zeki öğrenciler içerisinde değerlendirirlerdi. Bana ‘sen kapanma, güzelsin, senin iletişim yeteneğin güçlü, ikna kabiliyetin yüksek, bu nedenle senin söylediklerin karşılık bulur, tebliğ vazifesini yerine getirmiş olursun’ diyorlardı” ifadesini kullandı. Bir eve götürüldüğünü, burada Ayşe isimli ‘belletmen’in kendilerine örgüt elebaşı Gülen’in üstün yetenekli kişi olduğunu, Allah’la ve Hz. Muhammed’le konuşabilen kişi olduğunu, altın nesil yetiştirdiğini anlattıklarını ifade eden ‘Neşe’, bu anlatılanlarla örgüt elebaşı Gülen’e mutlak bir bağlılık, sadakat ve sorgulamadan verilen emre uyulmasının amaçlandığını kaydetti.      

Bu arada Başbakan Başmüşaviri Abdülkadir Özkan, ‘Modern Zamanların Hasan Sabbahı: Fetullah Gülen’ isimli kitabında FETÖ elebaşı Gülen’in ilkokulu 17 yaşında bitirdiğine dair belgeye yer verdi. Özkan örgüt lederiyle ilgili bir çok bilinmeyeni de çalışmasında aktarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN