Görüntüler teyit edilmedi

Görüntüler teyit edilmedi

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, IŞİD’in elindeki iki asker ile ilgili iddiaların henüz teyit edilmediğini söyledi. Bu konuda medyaya ‘sorumluluk’ çağrısı yapan Kurtulmuş “Medyadaki arkadaşlar ayağını denk alsın. Halkın moralini bozmak vatanseverlik değildir” dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, DAEŞ’in tarafından yayınlanan kaçırılan Türk askerleriyle ilgili olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin “Teyit edilmiş bir bilgi yoktur” dedi. AB ile müzekerelerin sürdürülmesi için de hükümetin önünde 4 farklı senaryonun olduğunu kaydeden Kurtulmuş Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen yılın son Bakanlar Kurulu’nun ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkar başlıklar şöyle oldu:

* ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir.

* IŞİD’İN YAYDIĞI GÖRÜNTÜLER: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Teyit edilmiş bir bilgi olursa paylaşacağız. Bu tür örgütler, en aşağılık terör örgütleridir. Halka korku salmak istiyorlar. Medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsın. Sosyal medya sorumsuzlukla yayın yapılacak bir alan değil. Türk halkının moralini bozmak vatanseverlik değildir. Ulusal medyada çok ciddi dayanışma vardır.

* OHAL: Laf olsun diye ortaya konulmadı, zorunluluklar nedeniyle konuldu. Terörle mücadelede atılması gereken birçok adım atılmazdı. Bugün için OHAL ile ilgili alınmış bir karar yoktur. 

* RUS JETLERİNİN EL BAB’TA DESTEK VERDİĞİ İDİDASI: Sahada savaş oyunu oynamıyoruz. Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Ne gerekiyorsa onu yapacaktır.

* SAATLER DEĞİŞMEYECEK: Yaz saati uygulamsının geri alınmasına yönelik bir çalışmamız yok. Geriye alma niyetimiz de yok.  -ANKARA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN