2017 EKPSS tercih yerleştirme sonuçları sorgulama! ÖSYM sonuç sayfası açıldı

2017 EKPSS tercih yerleştirme sonuçları sorgulama! ÖSYM sonuç sayfası açıldı

Türkiye genelinde binlerce atama bekleyen engelli adaylarının heyecanla beklediği 2017 EKPSS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. ÖSYM'den yapılacak olan son dakika açıklamasına kilitlenen adaylar sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. EKPSS 2. Yerleştirmelerde Lisans düzeyinden 1.348, Önlisans düzeyinden 507, Lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2.545 kadroya atama yapılacaktır. İşte tüm ayrıntılarıyla 2017 EKPSS tercih yerleştirme sonuçları ve ÖSYM sonuç sayfası son dakika gelişmeleri...

Binlerce EKPSS adayının merakla beklediği EKPSS yerleştirme sonuçlarında adayların meraklı bekleyişi ne yazıkki devam ediyor. Binlerce memur olma hayali kuran vatandaşın gözü kulağı ÖSYM sonuç sayfasından açıklanacak olan EKPSS 2. atama ve yerleştirme sonuçlarına çevrilmiş durumda. Peki her sene aynı şeyi yapan ÖSYM bu senede EKPSS kura ve yerleştirme sonuçlarını neden bekletiyor? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? ÖSYM son dakika açıklamalarını ve EKPSS yerleştirme sonuçlarını haberimizde yer alan bağlantı linkinden takip edebilirsiniz. Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

2017 EKPSS tercih ve yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekleyen adaylara ÖSYM'den son dakika açıklamalarını takip ederlerken geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kura sonuçları açıklanmıştı. Bu yılda aynısı olunacak mı yoksa ÖSYM sonuç sayfasında sonuçlar adaylara duyurulacak mı merak konusu oldu.

EKPSS SONUÇLARI 2017

EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları tarihi için kesin bir zaman yok. ÖSYM sınav sonuç takviminde yer almayan ve kesin bir tarih olmayan EKPSS yerleştirme sonuçları, geçen sene tercihlerin sona ermesinden bir ay sonra açıklanmıştı. EKPSS yerleştirme sonuçları, osym.gov. tr adresinden duyurulacak. Adaylar sonuçları aday numara ve şifreleri ile siteden anında öğrenecek. Sonuçların bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM kesin net bir tarih vermezken Ağustos ayı içerisinde sonuçların açıklanması düşünülüyor.

17-08/14/559343.jpg

EKPSS SONUÇLARINI NEREDEN NASIL ÖĞRENİRİM?

Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir. EKPSS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmamakla birlikte sonuçlar açıklandığında haberimizde bulabilirsiniz.

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2017 AÇIKLAMA SAYFASI...

EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları tarihi için kesin bir zaman yok. ÖSYM sınav sonuç takviminde yer almayan ve kesin bir tarih olmayan EKPSS yerleştirme sonuçları, geçen sene tercihlerin sona ermesinden bir ay sonra açıklanmıştı. Yukarda yer alan linkten tercih yerleştirme sonuçları açıklandığı andan itibaren bulabilirsiniz. 

EKPSS ADAYLARI HANGİ KURUMLARA ATANIR?

Kamu kurumlarında bulunan engelli kadrolarına personel istihdamı yapmak ve engelli vatandaşları topluma kazandırmak üzere yapılan EKPSS ile memur olacak engelliler, döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyeler tarafından kurulan birlikler ile bunlara bağlı müessese, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına atanır.

17-08/14/1707468.jpg

EKPSS KOMİSYONUNDAN İSTENECEK BELGELER NELER?

EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir.

Bu çerçevede, yerleştirilen adayın; Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı, Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı, Kadro için genel ve özel şart olarak istenilen hususlara ilişkin belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı, “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı, (Kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’in 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.

ÇALIŞAN ENGELLİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Memur-Sen Engelliler Komisyonunca Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Çalışan Engellilerin Sorunları Sempozyumu yapıldı. Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, Sosyolog Emrullah Emin Yılmaz ile çok sayıda sendika üyeleri ve davetliler katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Engellilerin yönetici olmasının önü açılmalı, yöneticilikte onun birikimiyle ilgili liyakat aranmalı. Burada engellilerin idareciliğine bakışta bir engel var. Bu engelin, siyasetçiler ve bürokratlardan kalkması gerekiyor" dedi. Engelliğe, doğum öncesi kalıtımsal sorunların, akraba evliliklerinin, kan uyuşmazlığının, hamilelikte yanlış ilaç kullanımının, doğum sırasındaki sıkıntıların, ateşli hastalıkların, ev, iş ve trafik kazalarının neden olabildiğini belirten Gündoğdu, "Bunların dışında ama bunlardan daha çok sıkıntı veren bir terör belası var. Terör, mal, can, akıl, nesil emniyetini tehdit ediyor. Suçlu suçsuz, sivil asker, çocuk yaşlı, hiçbir ayrım gözetmiyor. Bütün bunlar da engelliğin çoğalmasına yol açan faktörler" diye konuştu.

17-08/14/ekpss-bugun-yapildi-giqmycyyaeonxyhjzxlq6g.jpg

SİZDEN GELEN EKPSS YORUMLARI

2016 ekpss 3.yerleştirme ve atamada en geç kasım-aralık döneminde en az 10.000 adam gibi kadro açılmasını ve atama yapılmasını bekliyoruz....

meslek lisesi yapı bölümü mezunu olup 2051 kodlu kamu hastaneler birliğine teknisyen alımını işaretleyen tèrcihlerine yazan varmı ? 5 kişi alım yapılacak .

ekpss sınavından 70 puan aldım ilk tercihte atanamadım budefa atanma şansımız olurmu ne olur bizi işe alın bizleri yazık bu kadar bekletmeyin yetkililer duyun sesimizi

- Ya yeter artık her sene aynı şey

- LYS açıklandı öabt açıklandı teog açıklandı peki ya EKPSS ne olacak?

- Her sene aynı şeyi yapıyorsun ÖSYM

- yeter açıklayın artık

- Bu devlet bugün kadar adam gibi sınav yapmıyorki bu sınavda çok hile var özellikle raporuları incelememeyor. Allah aşk adam bir tarafkar zihcel bir ehliyet alıyorlar. Bir şehir merkezinde bir zihcel raporu almış bir nasıl taksi sürüyor.

- Ben mine k.maraşlıyım 2012 beri atanmayı bekliyorum kısmet olmuyor 6 senedir bekliyorum bir sonuç gösterin bize

- maalessef devletimiz engellileri pek önemsemiyor bu yıl 5500 alım planlanmıştı bizleri hayal kırıklığına uğrattılar 2545 alım yaptılar biz bu alımla biraz zor atanırız geçen yıl 3500 engelli memur alımı planlanmıştı ama 6113 kişi işe aldılar ramazan bayramı arefesi internet sitelerinde 14 bin engelli memur alımı yapılacak bu engelli atama sayısı 4 olsun her alımda 10000 atama yapılsın o kadar ki zor durumdayız ve mağduruz devletten yardım elini ekliyoruz bizlere yardım edin

yetkililer duyun sesimizi ekpss atama sonuçları neden açıklanmıyor ekpss atama sayısı 4 olsun her alımda 10000 kişi işe alın zaten her zaman mağdur ediliyoruz 14 bin açık engelli memur kontejanı var 2545 alım çok az biz bu atamayla atanamayız yetkililer duyun sesimizi bu defa 14 bin alın

- Abi bi tarih yokmu bu nasıl açıklamadır ya

- abi bi tarih yokmu açıklayın artık.

- Atamalar ne zaman ve ben aranacakmışım ben celal 22 yaşındayım ve engelliyim annem ve kardeşime bakmak için bu allah rızası için beni bir yere arayın çok zor durumdayız babam yok

- Ekpss tercihleri yaklaşık 1 ay oldu hala açıklanmadı. Cokmu zor 2545 kişilik yerleştirme sonuçlarını aciklamak OSYMbaskanligi

- Ekpss hala açıklanmadı. OSYMbaskanligi Ekpss 16 gündür açıklanmıyor

- Ekpss sonuçlarını ne zaman acıklayacaksınız

- Binlerce engelli EKPSS atama sonuçlarını bekliyor

- Biz her sene bu rezilliği çekmek zorundamıyız

- Yeter artık yeteeeeeer duyun sesimizi

- Sayın bakanım. Ekpss tercih sonuçları ne zaman açıklanacak. Engelliler olarak heyecanla bekliyoruz. Lütfen bu konuda bir açıklama yapın.

- 15 günde 2500 kişinin tercihini açıklayamayan beceriksiz kurum #ösym ekpss açıklansın.

- Değişeceksin, değişime açık olacaksın, ekpss tercihlerini bekledik, zamanımız boldu, tanıtmaya çalıştık ruhumuzu, aldık kötü yanıtımızı.

- Sayın başbakanım ekpss kadro sayıları çok çok az verildi lütfen sesimizi duyun

ekpss atama sayısı 4 olsun her alımda 10000 kişi işe alınsın bu yıl 5500 alım planlandı ama 2545 kişi aldılar bizleri mağdur ettiler ne olur bizleri mağdur etmeyin yetkililer sesimizi duysun artık devletten yardım elini bekliyoruz ekpss 2017 temuz tercihleri yaptık 14 bin engelli memur açık kontenjan var bu defa 14 bin engelliyi kamuya atayın boşlukları doldurun bizleri bekletmeyin lütfen sonuçları bir an önce açıklayın sayın cumhurbaşkanım duyun sesimizi

Yeter artık acıklayın su sonuçları kimseyi bu kadar bekletmeye ne hakkınız var bu kadar engelli kişi mağdurken

Türkiye genelinde binlerce atama bekleyen engelli adaylarının heyecanla beklediği 2017 EKPSS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. ÖSYM'den yapılacak olan son dakika açıklamasına kilitlenen adaylar sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. EKPSS 2. Yerleştirmelerde Lisans düzeyinden 1.348, Önlisans düzeyinden 507, Lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2.545 kadroya atama yapılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN