25 bin jandarma alımı ne zaman başlayacak? Bakan Soylu jandarma alımı hakkında açıklama yaptı

25 bin jandarma alımı ne zaman başlayacak? Bakan Soylu  jandarma alımı hakkında açıklama yaptı

2018'de 25 bin jandarma alımı ne zaman sorusu Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamadan sonra gündeme oturdu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada 10 bin polis alımı için tarih verirken bekçi alımı ve 25 bin Jandarma Uzman erbaş alımını hakkında ne dedi? 2018 yılı içinde yapılacağı açıklanan Polis alımı, bekçi alımı ve Jandarma Uzman erbaş alımı hakkındaki tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Haberimizde 2018 yılında yapılması planlanan polis alımı, jandarma alımları ve bekçi alımı hakkındaki tüm ayrıntı bulabilirsiniz. Bakan Süleyman Soylu 25 bin jandarma alımları ne zaman başlayacak sorusunu yanıtladı. Soylu  yaptığı açıklamada ayrıca polis alımı ve bekçi alımı konularına da değindi. Bu yıl jandarma uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak, başvurularda nelere dikkat edilecek? sorusunun yanıtını ve uzman erbaş alımında izlenecek yolu merak edenler için drledik. İşte uzman erbaş, polis alımı ve bekçi alımı hakkındaki son bilgiler ve açıklamalar...

2018 jandarma alımları ne zaman sorusu Bakan Sülşeyman Soylu'nun açıklamalarından sonra yeniden sosyal medyada gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son yaptığı açıklamada 10 bin polis alımı hakkında tarih verirken  bekçi alımı ve uzman erbaş alımı hakkında net bir tarih vermedi. Yanlız bu yıl içinde jandarma alımlarının yapılacağı hükümet tarafından zaman zaman açıklanmıştı. Uzman erbaş alımlarında önceki yıllarda süreç nasıl işledi? Jandarma alımlarında nelere dikkat ediliyor? Bekçi alımında hangi kriterler gözönünde bulundurulacak? İşte 2018 Jandarma uzman erbaş alımları , 10 bin polis alımı ve bekçi alımları hakkındaki son dakika gelişmeleri...

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-ne-zaman.jpg

2018 JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMLARI NE ZAMAN? 

 

2018 jandarma uzman erbaş alımları ve bekçi alımlarında yaklaşık olarak 25 bin personele ihtiyaç duyulduğu hükümet tarafından farklı zamanlarda açıklamalar yapılmıştı. Süleyman Soylu uzman erbaş alımı ile alakalı olarak yaptığı açıklamada; "Onlar sabrettiler ancak şimdi zamanıdır. 10 bin polis alımına dahja çıktık. Eylül ayı içerisinde 10 bin polis alımı yapacağız. Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var. Bekçi alımlarımızda ise ne kadar alım yapacağımızı duyurmuştuk. Detaylar önümüzdeki süreç içerisinde açıklanacak" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

- En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

- Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar),

- Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

- Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi.

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilkokul mezunu binlerce askeri personel alımlarına başladı. Söz konusu ilana göre sözleşmeli er ve uzman erbaş rütbeleri için askeri personel alımı yapılacak. Alım yapılacak sınıflar ise; Hava Savunma, İkmal, Sıhhiye, Bakım, İstihkam, Piyade, Tank, Muharebe, Ulaştırma, Topçu, Veteriner,ve Sözleşmeli Er sınıfları için askeri personel alımları yapılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığının askeri personel alımı ilananına başvuru yapacak adaylarım  BURAYA tıklayarak çıkan formu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

2018 POMEM 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 22’nci dönemi için ayrıca lisans mezunu 7 bin 200’ü erkek, 800’ü kadın ile ön lisans mezunu 1800’ü erkek, 200’ü kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrencinin alımı yapılacağı ifade edilmiş ve söz konusu başvurular Mart 2018'de sona ermişti.

Söz konusu Eylül ayında 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edilirken; bununla beraber 2018 yılı içerisinde 20 bin polis alımı gerçekleştirilmiş olacak.

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-sartlari.jpg

25 BİN JANDARMA NE ZAMAN ALINACAK?

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 25 bin Jandarma alacaklarını ifade ederek detayların en yakın zamanda açıklanacağını ifade etti.

Bununla beraber vatandaşlar 25 bin Jandarma alımıyla alakalı olarak araştırmalarına başlarken ilanın bir an önce yayımlanmasını bekliyorlar.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI BEKLENİYOR

Alım yapılacak 25 bin jandarma kadrosunun detaylarının belli olmadığı ifade edilirken ilanın yayımlanması talep edilmekte.

Adaylar sosyal medya hesapları üzerinden sitemizde göndermiş oldukları geri bildirimler sayesinde ilanın bir an önce yayımlanmasını bekliyorlar. Yetkililerin ilan hakkında ne zaman bir açıklama yapacaklarını merak eden adaylar bu doğrultuda ilan hakkında detayları öğrenmek istiyolar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN