Apple'dan Mevlana şiiri paylaşımı

Apple'dan Mevlana şiiri paylaşımı

Apple'dan Mevlana şiiri paylaşımı yaptı. Apple Şebi Arus törenleri nedeniyle Instagram hesabından yaptığı Mevlana şiiri videosu ile gündemde. Haberimizde Apple Mevlana videosunu bulabilir ve izleyebilirsiniz. Şebi aruus bilindiği gibi Mevlana'nın ölüm yıl dönümü. Apple, Mevlana'yı unutmadı ve bir şiirini paylaştı. İşte Apple'nin 'A Poem by Rumi' ismiyle paylaştığı video yayınladı. V

Apple'dan Mevlana şiiri paylaşımı yapınca vatandaşlar Apple'nin mevlana şiiri videosunu izlemek için internette araştırma yapmaya başladı. Apple'ın Instagram hesabından yaptığı Mevlana şiiri videosunu haberimizde bulabilir ve izleyebilirsiniz. 

 Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Apple özel bir video hazırladı. Şebi arus törenleri nedeniyle Apple Mevlana videosu paylaştı. Haberimize Apple'ın Instagram'dan yaptığı Rumi şiirini ekledik. Şeb-i Arus olarak bilinen, Türkçe anlamıyla sevgiliye kavuşmak anlamına gelen Mevlana'nın ölüm yıl dönümü etkinlikleri dünya teknoloji devi Apple tarafından unutulmadı.

APPLE'NİN PAYLAŞTIĞI MEVLANA CELALEDDİN RUMİ ŞİİRİ

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol
Güneş gibi ol şefkatte,merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde,cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede ,asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.

MEVLANA 3 BİN 766 ETKİNLİK İLE ANILDI

Bu yıl teması “Selam Vakti” olan 745’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma törenleri kapsamında Hz. Mevlana, Konya’da düzenlenen 3 bin 766 etkinlikle anıldı

Mevlana ile barış, huzur ve hoşgörü şehri olan Konya, Hz. Mevlana'nın vuslat yıldönümünde yurt içi ve yurt dışından gelen on binlerce gönül dostunu buluşturdu. 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya gelen Mevlana'nın Belh'de başlayan ve Konya'da nihayet bulan yolculuğu, insanlık tarihinin en büyük gönül adamı Hz. Mevlana'yı Konya'yla buluşturur. 17 Aralık 1273 tarihinde Konya'da vefat eden ve ölüm gününü yeniden doğuş, sevdiğine yani Allah'ına kavuşmak olarak kabul eden Hz. Mevlana, öldüğü güne düğün gecesi anlamına gelen 'Şeb-i Arûs' dediği için Mevlevilikte, Mevlana'nın öldüğü gün Şeb-i Arus olarak kabul edilir. Hz. Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da düzenlenen Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleriyle anılıyor.

18-12/17/appledan-mevlana-siiri.jpg

PROGRAMLAR 23 ANA BAŞLIKTAN OLUŞTU

Bu yılda "Selam Vakti" temasıyla düzenlenen anma törenleri kapsamında 10 gün içerisinde 3 bin 766 etkinlik gerçekleştirileceğini belirten Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, "Programlar 23 ana başlıktan oluştu. Vuslat Yıldönümü faaliyetleri kapsamında açılış programının ardından, 15 sema, 15 mesnevi dersleri, 40 türbe önü buluşmaları, 14 sergi, 3 panel, 15 konferans, 1 ödül töreni, 1 sunum, 1 imza günü, 1 Nevbe merasimi, 17 Türk Tasavvuf müziği konseri, 15 Mesnevi sohbetleri, 47 atölye çalışmaları, 1 sempozyum, 22 Meşk, 23 söyleşi, 1 opera, 21 Sanat Ocağı Mevlevihane stantı ve 3 bin 512 tiyatro gerçekleştirildi" dedi. Bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, Diyanet İşler Başkanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda anma törenlerinin başladığı 7 Aralık'ta tüm Türkiye'deki camiler de cuma hutbesinde 'Selam Vakti' vurgulandı. Törenler kapsamında en çok ilgiyi ise Mevlevi dervişlerinin ney, nısfiye gibi çalgılar eşliğinde, kollarını iki yana açıp dönerek yaptıkları sema ayinleri gördü.

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

MEVLANA'NIN 22'nci kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, Vuslat Yıldönümü törenlerinin her yıl güzelleşerek devam ettiğini belirtti. Törenlere yoğun ilginin olduğunu ifade eden Bayru, "Her sene bu güzelliği yaşıyoruz. Hamdolsun gün gün, bütün dünyaya hizmet eder hale geldik. Çok güzel programlar yapılıyor. Halka çeşitli hizmetler sunuluyor. El birliğiyle bu törenleri, sempozyumlar, konferanslar, konserler, sergilerle olabildiğince doldurmaya gayret ediyoruz. Umuyorum ki gelecek seneler daha güzellikler yaşarız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN