EBA Giriş ekranı: DYK kurs kayıtları | E Kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA Giriş ekranı: DYK kurs kayıtları | E Kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA Giriş ekranından DYK kurs kayıtları nasıl yapılır? DYK kursları ne zaman başlayacak? Yazımızda E Kurs başvurusu ve EBA Giriş ekranı hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. İşte EBA ve DYK kurs kayıtları hakkındaki tüm ayrıntılar...

EBA Giriş ekranı üzerinden DYK kurs kayıtları  devam ediyor. Öğrenci velileri 'E Kurs başvurusu nasıl yapılır?' diye merak ediyor. Haberimizde E-Kurs başvuruları sonrası Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde verilecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) dersleri hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz. DYK kursları ekim ayının ilk günü başlayacak. İşte EBA giriş ekranı üzerinden yapılan E-Kurs kayıtları ve DYK kursları ile ilgili merak edilenler...

Eğitim Bilişim Ağı - EBA üzerinden gerçekleştirilen E-Kurs başvuruları devam ediyor. E-Kurs kayıtları 23 Eylül 2018 Pazar gününe kadar devam edecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) dersleri ise Ekim ayında başlayacak. EBA DYK E-Kurs başvurusu öğrenciler tarafından tüm yurtta yapılmaktadır. Peki EBA DYK başvurusu için son gün ne zaman? EBA Kurs nedir başvuruları hangi tarihler arasında yapılıyor? İşte detaylar...

18-09/20/eba-kurslari.jpg

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? İŞTE ADIM ADIM EBA KURS BAŞVURUSU...

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

EBA'nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğrenciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.

Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek.

İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.

Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek.

Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz.

Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

18-09/20/e-kurs.jpg

1.DÖNEM KURS BAŞVURU VE KURS TARİHLERİ

1.Dönem Kurs Başvuru ve Kursun Başlama-Bitiş Tarihleri

Öğretmenlerin Başvuru Tarihleri : 10-16 Eylül 2018

Öğrenci Başvuru Tarihleri: 17 - 23 Eylül 2018

Kursların başlama tarihi: 1 Ekim 2018

Kursların bitiş tarihi: 13 Ocak 2019

BAŞVURULAR EBA-KURS yada ODSGM'den YAPILACAK

İsteyen öğrenciler MEB kurs başvurularını http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden yapacaklar.

Öğrenciler EBA'ya E-Okul şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabilecekler.

Öğrencilerin EBA'ya giriş ile ilgili daha önce şu yazıyı yazmıştık: "EBA'ya E-Okul Şifresi İle Nasıl Giriş Yapılır?"

18-09/20/eba-e-kurs.jpg

DYK KURSLARINDA SINIFLAR EN FAZLA 20 ÖĞRENCİ OLACAK

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin bir yıl önceki AYBP dikkate alınacak.Kurslarda sınıfların mevcudu en az 10 en fazla 20 olacak.

DYK KURSLARINDA HAFTALIK DERS SAATİ SAYISI

1.ve 2. dönem kurslarında ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; ortaokulların 8. sınıfındaki öğrenciler en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar; liselerin 11.ve 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilirler.Yaz dönemi ise tablodaki gibi olacak.

18-09/20/eba-kurslarina-basvuru.jpg

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

EBA Giriş ekranından DYK kurs kayıtları nasıl yapılır? DYK kursları ne zaman başlayacak? Yazımızda E Kurs başvurusu ve EBA Giriş ekranı hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. İşte EBA ve DYK kurs kayıtları hakkındaki tüm ayrıntılar...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN