KPSS'ye gireceklere uyarı ve öneriler

KPSS'ye gireceklere uyarı ve öneriler

KPSS'ye gireceklere uyarı ve öneriler Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) saatler kala uzmanlar, adaylara sınav öncesi ve sınav sırasında yapmaları gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

22 Temmuz Pazar günü milyonlarca kişinin gireceği Kamu Personel Seçme Sınavı öncesinde memur adaylarına uyarı ve öneriler geldi. Adayların sınavlarının iptal olmaması için yapılması gerekenleri anlatan Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, adayların pek çoğunun kitap okumayı ya da soru çözümünü son güne bıraktığını vurguladı.

“Aslında bugün içinde bireyin kendini nasıl rahat hissedecekse öyle davranmalıdır" diyen Baş ile Kahraman, "Sonuçta sıradan bir gün yaşamak kişinin sınav kaygılarının azalmasına neden olur. 'Sınav akşamı erken yatmalıyım, hemen uyumalıyım' şeklinde yapılacak bir kodlama stresi tetikleyebilir. Böylece birey uykuya geçemeyebilir. Bu yüzden rahat bir şekilde kendini zorlamadan makul saatlerde yatağa geçmek yeterli olabilir. Uyku öncesi ılık bir duş almak kişiyi rahatlatabilir. Sonrasında fazla bilişsel değerlendirme yapmadan rahat bir şekilde uzanmak uykuya geçişi kolaylaştırabilir” şeklinde konuştu.

BUNU YAPANIN SINAVI İPTAL EDİLECEK

KPSS'ye girerken Sınav binalarında adayların yanlarında sadece sınava giriş belgeleri ve kimlik kartlarını bulundurmaları gerektiğini söyleyen Rehberlik Uzmanı Elif Baş da, “Adayların, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik, mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmez. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilir. Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olanların başkanlığın iznine tabi ilaç ve gıdalar bu kapsamın dışındadır” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN