Millet İttifakı'nın hükümet programı bugün açıklanıyor: Türkiye'nin krizden çıkış reçetesi

Millet İttifakı'nın hükümet programı bugün açıklanıyor: Türkiye'nin krizden çıkış reçetesi

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın 'krizden çıkış reçetesi' olarak adlandırılan mutabakat metni bugün açıklanıyor. Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralanırken, metnin yaklaşık 200 sayfa olacağı öğrenildi.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde saat 11.30’da start verecek olan programda Temel Politikalar Ortak Çalışma Komisyonu’nda yer alan Millet İttifakı'nın genel başkan yardımcıları, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıklatacak.

Büyük bir merakla beklenen metinde hukuk, adalet ve yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele, ekonomi, finans ve istihdam, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politikalar, dış politika, güvenlik ve savunma olmak üzere dokuz ana başlık ve yetmiş beş alt başlıkta somut hedef, politika ve projeler yer alıyor. Yaklaşık 2 bin 500 maddeden oluşan metin ile Millet İttifakı vatandaşa vaatlerini anlatacak.

ALTI LİDER İMZALAYACAK

Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin videolarla desteklenen tanıtımının ardından liderler sahneye davet edilecek. Genel başkanlar “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni törenle imzalayacak. Toplantıda ayrıca hazırlanan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” kitapçığı da dağıtılacak.

9 ANA BAŞLIK 73 ALT BAŞLIK VE 2 BİN 500'E YAKIN MADDEDEN OLUŞACAK

"Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralanacağı kaydedildi. Metnin yaklaşık 200 sayfa olacağı belirtildi.

Metnin, "hukuk, adalet ve yargı", "kamu yönetimi", "yolsuzlukla mücadele, şeffaflık ve denetim", "ekonomi, finans ve istihdam", "bilim, Ar-Ge, yenilikçilik, girişimcilik ve dijital dönüşüm", "sektörel politikalar", "eğitim ve öğretim", "sosyal politikalar" ile "dış politika, savunma, güvenlik ve göç" olmak üzere 9 ana başlıktan oluşacağı ifade edildi.

75 alt başlık ise "işsizliğin önüne geçilmesi", "enflasyonla mücadele", "yoksulluğun önlenmesi", "siber güvenlik", "israfla mücadele", "beyin göçüyle mücadele ve tersine beyin göçü", "savunma sanayi", "barınma krizi çözümü", "uyuşturucu ile mücadele", "sınır ve güvenlik" gibi başlıklardan oluşacak.

'KRİZDEN ÇIKIŞ REÇETESİ'

Masa liderlerinin, “Türkiye’nin krizden çıkış reçetesi” şeklinde tanımladıkları metin, yoksullukla mücadeleden kadın haklarına, siber güvenlikten siyasi etik yasasına, kamuda israfla mücadeleden tersine beyin göçüne, savunma sanayinden afet yönetimine, uyuşturucuyla mücadeleden barınmaya kadar birçok konuda çözüm üretme iddiası taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN