Önlisans polis alımı başvuru formu | 21. dönem EGM polis alım şartları ve tarihleri

Önlisans polis alımı başvuru formu | 21. dönem EGM polis alım şartları ve tarihleri

Milyonlarca vatandaşa iş umudu olacak olan 2017 21. dönem polis alımlarında son dakika gelişmeleri haberimizde. Vatandaşlar 2017 Önlisans polis alımı ne zaman, Başvuru formu yayınlandı mı? Başvuru şartları neler, aranan sağlık kriterleri nelerdir gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Siz de haberimizden Önlisans polis alımı başvuru formu ve 21. dönem EGM polis alım başvurularında son dakika haberini bulabilirsiniz. EGM geçtiğimiz günlerde 11 bin, önlisans mezunlarından ise 200'ü kadın 2 bin öğrenci alınacağını duyurdu. Bu açıklama sonrası milyonlarca genç iş kapısı için gözünü Emniyetten yapılacak son dakika açıklamalarına çevirdi.

Haberimizden merak ettiğiniz Önlisans polis alımı ne zaman başlıyor? 21. dönem EGM polis alım başvurularında son dakika haberlerini bulabilirsiniz. Polis Akademisinin internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM), 21. Dönem için lisans mezunları arasından bini kadın olmak üzere 11 bin, önlisans mezunlarından ise 200'ü kadın 2 bin öğrenci alınacak. Yapılan bu açıklama sonrası adaylar 2017 Önlisans polis alımı ne zaman, Başvuru formu yayınlandı mı? Başvuru şartları neler, aranan sağlık kriterleri nelerdir gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Polis alımı başvurularına yönelik detaylar belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 21. Dönem için lisans mezunlarından 10.000 erkek, 1.000 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 13.000 öğrenci adayı alınacak.

EGM AÇIKLADI: 13 BİN ALIM OLACAK

Polis alımı başvurularına yönelik detaylar belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 21. Dönem için lisans mezunlarından 10.000 erkek, 1.000 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 13.000 öğrenci adayı alınacak.

EGM AÇIKLADI: ÖZEL HERAKAT ALIMI

Polis Akademisi Başkanlığı, 19. dönem özel harekat alımları için yedek aday planlamasını duyurdu. İşte, yedek adayların listesi ve duyurunun tam metni; "19. Dönem POMEM 1.yedek aday yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. 19. Dönem polis meslek eğitimi için Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Özel Harekat branşlı polis memuru olarak yetiştirilmek üzere planlanan asıl adaylardan 863 adayın yerine yedek aday planlaması yapılmıştır. Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar ile ilgili olarak adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir. Bundan sonra yapılacak yedek planlamaları için adayların Başkanlığımızın http://www.pa.edu.tr internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir. Tüm adaylara ilanen duyurulur."

17-09/11/2017_pomem_poh_alimi_ne_zaman_polis_alimi_basvuru_sartlari_neler_1502094855_7031.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile sadece 11 bin lisans mezunu ve 2 bin önlisans mezunu POMEM'den polis alımı yapılacağı belirtildi. Yani aranacak şartlar, başvuru şartları hakkında detaylar verilmedi fakat şu şartların aranması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Lisans veya önlisans mezunu olmak, KPSS'ye girmiş olmak, Erkeklerde boy 167 cm ve üzeri olmak, Kadınlarda boy 162 cm ve üzeri olmak, Sicili temiz olmak, Fuhuş / illegal işlerde bulunmamış olmak, Alkol / uyuşturucu tedavileri olmamak, Silah taşımaya sorunu olmamak

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının toplam 13 bin kişilik kadro ilan ettiğini yukarıda belirttik. Peki başvurular ne zaman yapılacak. Polis Akademisinden başvuruya ilişkin bir duyuru gelmedi ancak Yozgat POMEM müdürü 20. dönem alımları bitmeden 21. dönem alımları başlayacak demişti. Yani alımların en geç 3 - 4 aya kadar yapılması bekleniyor. Tabi müracaatlar haftaya da başlayabilir birkaç ay sonrada başlayabilir. Yani tarih hakkında net bir bilgi yok.

17-09/11/1446747_940x531.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular, Polis Akademisi internet sitesinde online olarak yapılacak. Başvuru tarihleri, adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvurular başlamadan önce "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Siz de yukarda yer alan linkten başvurular başladığı andan itibaren başvuru erkanına ulaşabilirsiniz.

POLİS MESLEK YÜKSEK OKULLARI (PMYO)

Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde (2 yıllık) eğitim-öğretim yapan, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yüksek öğretim kurumlarıdır. Türkiye’nin 28 farklı ilinde PMYO bulunmaktadır. Hangi illerde bulunduğunun bilgisine polis akademilerinin resmi sitesinden ulaşabilirsin.

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu

Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi

İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu

Konya Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi

Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi

Çankırı Polis Eğitim Merkezi

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi

İstanbul Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi

Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi

Siirt Polis Meslek Yüksekokulu

Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu

Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi

POLİS MAAŞI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan polis memurların maaşlarına bakıldığında 3 bin 942 lira maaş aldıkları görülmektedir. Bu tutar polis memurunun çalıştığı görev yeri, ailesinde ki çocuk sayısı, eşinin çalışıp çalışmadığı ve polis memurunun hizmet süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Daha fazla hizmet süresi olan polis memurları ve doğuda çalışan polis memurları daha yüksek maaş alabilmektedir.

17-09/11/1458135_940x531.jpg

POLİS İNTİBAK EĞİTİMİ

Polis meslek eğitim merkezinde intibak eğitimi denilince aklımıza neler gelmeli kısaca ondan bahsedelim. Polis meslek eğitim merkezinde intibak eğitimi okula alışmak amaçlı yapılan bir kısa eğitime verilen isimdir. İntibak eğitiminde adaylar küçük eğitimlere tabi tutulurlar. Polis meslek eğitim merkezi intibak süresi kazanan adayların sürekli kafasındaki sorudur. Polis meslek eğitim merkezi sınavlarını başarıyla geçen adaylar polis meslek eğitim merkezi öğrenci adayı olma hakkını kazanırlar. Aday olan öğrenciler yaklaşık 10 gün intibak eğitimine tabi tutularak geçici kayıtları yapılır.

POMEM GÖZ DERECESİ NEDİR?

Gözlerden biri en az 7/10 olmak zorundadır,iki gözün görme gücü toplamı en az 16/20 olmak zorundadır.Göz problemi yaşayanlar lazer yaptırabilirler.Göz dereceleri => Miyop ve astigmat 2 ,hipermetrop için 1. GÖZDE LAZER ARTIK SERBEST.Yine de Polis Akademisi Sağlık İşleri Bürosuna danışmadan hareket etmeyiniz.

KULAK, BURUN, BOĞAZ, AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARI

Tam ve sağlam olacaktır. Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır. İşlevsel konuşma bozukluğu olmayacaktır.

ANCAK: Eşkal belirleyici olmamak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm.ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri, (prognatileri) Ön grup (anterior bölge) haricinde sabit protezle düzeltilebilen, konuşma ve çiğnemeyi bozmayan alt ve üst çenenin, ortodontik tedavi gayesiyle çekilmiş dişleri ile üçüncü büyük azı dişleri haricinde 5’den az kısmi diş noksanlıkları, Her türlü dolgu ve endodontik tedavi ile kurtulması mümkün olan diş çürükleri, Tonsillektomi, septum deviasyonu ve rhinoplasti ameliyatı geçirmiş olanlar ile muayene ve odiometrik tetkikle tam ve sağlam olduğu tespit edilmesi koşuluyla timpanoplasti ve miringoplasti ameliyatı olanlar, Nefes alma ve konuşmayı güçleştirmeyen septum deviasyonları,öğrenciliğe kabul edilir

GÖZ HASTALIKLARI

Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır. İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır. Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır. Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçmeyecektir. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/10 olacaktır.

GÜVENLİK BİLİMKLERİ ENSTİTÜSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ AÇIKLANDI

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ve Adli Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına alınacak 1. öğretim, 2. öğretim ve özel öğrenci adaylarına yapılacak mülakat sınavlarının tarihleri aşağıdadır.

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Mülakat Tarihleri

Uluslararası Güvenlik Yüksek Lisans: 11.09.2017 Pazartesi Saat 09:00 ve 14:00

Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Yüksek Lisans: 11.09.2017 Pazartesi Saat 14:00

İstihbarat Araştırmaları Yüksek Lisans: 12.09.2017 Salı Saat 09:00

Uluslararası Güvenlik İngilizce Yüksek Lisans: 12.09.2017 Salı Saat 09:00

Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Doktora: 13.09.2017 Çarşamba Saat 14:00

Uluslararası Güvenlik Doktora: 13.09.2017 Çarşamba Saat 14:00

Ulaşım Güvenliği ve Yönetimi Yüksek Lisans: 14.09.2017 Perşembe Saat 09:00 ve 14:00

Suç Araştırmaları Yüksek Lisans: 15.09.2017 Cuma Saat 14:00

Ceza Adaleti Yüksek Lisans: 15.09.2017 Cuma Saat 14:00

Adli Bilimler Enstitüsü Mülakat Tarihleri

Kriminalistik Yüksek Lisans: 14.09.2017 Perşembe Saat 09:00

17-09/11/1447060160894.jpg

Milyonlarca vatandaşa iş umudu olacak olan 2017 21. dönem polis alımlarında son dakika gelişmeleri haberimizde. Vatandaşlar 2017 Önlisans polis alımı ne zaman, Başvuru formu yayınlandı mı? Başvuru şartları neler, aranan sağlık kriterleri nelerdir gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Siz de haberimizden Önlisans polis alımı başvuru formu ve 21. dönem EGM polis alım başvurularında son dakika haberini bulabilirsiniz. EGM geçtiğimiz günlerde 11 bin, önlisans mezunlarından ise 200'ü kadın 2 bin öğrenci alınacağını duyurdu. Bu açıklama sonrası milyonlarca genç iş kapısı için gözünü Emniyetten yapılacak son dakika açıklamalarına çevirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN