Pendik-Halkalı banliyö hattı durakları | Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak?

Pendik-Halkalı banliyö hattı durakları | Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak?

Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak belli oldu. Vatandaşlar şimdiden Pendik-Halkalı banliyö hattı duraklarını ve sefer sayılarını merak ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan banliyö hattının açılacağı tarihi kamuoyu ile paylaştı. Haberimizde Bakan Turhan'ın açıklamalarının detaylarını bulabilir. Pendik-Halkalı banliyö hattı duraklarını, sefer sayısını ve Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacağını öğrenebilirsiniz.

Pendik-Halkalı banliyö hattı durakları ve sefer sayısına dair gelen son dakika haberlerini Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak diye merak eden vatandaşlar için derledik. İstanbulluların merakla beklediği haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'dan geldi. Pendik-Halkalı banliyö hattının açılış tarihi belli oldu. Peki Pendik-Halkalı banliyö hattı durakları nereler? Sefer sayıları ne kadar olacak? Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak?

PENDİK - HALKALI BANLİYÖ HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Trafik sorunuyla her gün yüzleşen binlerce İstanbullu 'Pendik-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak?'  sorusunun cevabını merak ediyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğini belirterek, "Pendik-Halkalı hattını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek" dedi.

18-11/18/gebze-halkali-banliyo.jpg

Turhan, hızlı tren projelerinin AK Parti iktidarının insana sunduğu önemli hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Ankara merkezli olarak hizmete sunulan Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya ile Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında hızlı tren seferleri yapıldığını anımsatan Turhan, söz konusu güzergahlarda ülke nüfusunun yüzde 40'ının yaşadığını bildirdi.

Turhan, Ankara-İstanbul hattının halen İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğine işaret eden Turhan, "Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek" diye konuştu.

"HIZLI TRENDE HIZ KESMEDİK"

İnşaatı devam eden Ankara-Sivas YHT hattının gelecek yıl sonunda hizmete alınmasının hedeflendiğini vurgulayan Turhan, "Hat serimleri başladı. Altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlanırken, üstyapı çalışmaları devam ediyor. Tünel ve viyadüklü olan yerlerde çalışmalar hızlıca yürütülüyor. Hızlı trende hız kesmedik" ifadesini kullandı.

Turhan, Ankara-İzmir YHT Projesi'nde de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkati çekerek, bu hatta Ankara-Uşak arasını 2020 yılında hizmete almayı planladıklarını, İzmir'e kadar olan kesimin de 2020'nin sonunda veya 2021'in başında hizmete sunulacağını kaydetti.

Konya-Karaman-Yenice, Mersin-Adana Osmaniye ve Kahramanmaraş bağlantısıyla Gaziantep hattında hızlı tren ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini aktaran Turhan, şöyle konuştu:

"Bunun devamında güney hattını Şanlıurfa'ya kadar, orta aksı da Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır üzerinden Niğde'ye bağlayacak hatta çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde Samsun, Delice, Aksaray'dan güney limanına bağlanacak olan Niğde, Mersin üzerinden Samsun ve İskenderun limanlarını birbirine bağlayacak. Bu hatlarla birlikte Erzincan-Trabzon hattında da proje çalışmaları devam ediyor"

18-11/18/pendik-halkali-banliyo-hatti-duraklari.jpg

GEBZE- HALKALI BANLİYÖ HATTI DURAKLARI

Gebze – Halkalı hattında toplam 42 durak bulunuyor. İşte hattın güzergahı;

Halkalı
Mustafakemal
Küçükçekmece
Florya
Yeşilköy
Yeşilyurt
Ataköy
Bakırköy
Yenimahalle
Zeytinburnu
Kazlıçeşme
Yenikapı
Sirkeci
İstanbul Boğazı
Üsküdar
İbrahimağa
Söğütlüçeşme
Feneryolu
Göztepe
Erenköy
Suadiye
Bostancı
Küçükyalı
İdealtepe
Süreyya Plajı
Maltepe
Cevizli
Atalar
Başak
Kartal
Yunus
Pendik
Kaynarca
Tersane
Güzelyalı
Aydıntepe
İçmeler
Tuzla
Çayırova
Fatih
Osmangazi
Gebze

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN