Şırnak Uludere'de üs bölgesine saldıran teröristlerden 6'sı öldürüldü | Son dakika haberleri

Şırnak Uludere'de üs bölgesine saldıran teröristlerden 6'sı öldürüldü | Son dakika haberleri

Şırnak Uludere'de bir grup PKK'lı terörist üst bölgesine saldırdı. 2 asker şehit oldu.Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda çatışma çıktı. 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda biri üsteğmen 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. 

Gelen son dakika haberlerine göre 2 şehit 2 yaralı var. Saldırının ardından operasyon başlatıldı. Bölgede çatışma devam ediyor.

DHA'nın haberine göre Uludere İlçesi Andaç Bölgesi’nde bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

İHA'nın haberine göre şehitlerden biri üsteğmen diğeri uzman çavuş rütbesi taşıyor. Yaralı askerlerinse er rütbesinde olduğu bildirildi. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri olayla ilgili bilgilendirme notu yaptı. Açıklama şöyle: "21 Nisan 2017 tarihinde saat 09.30 sularında Şırnak/Uludere/Nezirkıra kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz"

6 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK, saldırı sonrası başlatılan operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şırnak Bestler Dereler bölgesinde 2 gün önce başlatılan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 29 oldu. Bir haftada öldürülen terörist sayısı ise 51 oldu. 

ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Şırnak'ın Uludere ile sınırın sıfır noktasında bulunan Andaç Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Davut Kayalı'nın acı haberi, memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

3.5 yıllık Uzman Çavuş Davut Kayalı'nın şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından İslahiye ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Şahmaran Mahallesi'nde yaşayan babası Şehmus ve annesi Ayşe Kayalı'ya verildi. Kayalı çifti, acı haberle gözyaşı döktü. Türk bayraklarıyla donatılan şehidin baba evi, acı haberi duyan yakınlarının akınına uğradı. 4'ü kız 6 çocuklu ailenin en büyüğü ve bekar olan şehidin babası Şehmus Kayalı, terör örgütü PKK'ya lanet okuyarak kalan tek erkek çocuğu 10 yaşındaki Mehmet'i de asker yapacağıı söyledi. Şehmus Kayalı, "Kahrolsun PKK" dedi.

17-04/21/s.jpg

17-04/21/.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN